Recept: gelakte kwartel met gestoofd witloof
Bij een onvergetelijke feestavond hoort natuurlijk een onvergetelijk menu. Met dit gerecht scoor je zonder fout: gelakte kwartel met gestoofd witloof. Een echte aanrader!
Ingrediënten voor 4 personen
12 kwartelfilets
8 witloofstronkjes
een klontje boter
peper & zout
1 tl suiker
Voor de marinade
2 el sesamolie
2 el sojasaus
3 druppels witte truffelolie
1 el honing
3 el rodenbach
Zo maak je het:
- Verwijder het vel van de kwartelfilets. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de filets hier 6 uur in.
- Halveer de witloofstronkjes en karamelliseer ze in de boter. Breng goed op smaak met suiker, peper en zout.
- Overgiet het witloof vervolgens met een paar eetlepels van de marinade en laat even inkoken.
- Bak de kwartelfilets mooi goudbruin aan in boter. Serveer bij het witloof
Recept van Steve Jansen – traiteurjansen.be
ALLEEN HET ALLERBESTE
Dit gerecht is tot stand gekomen in samenwerking met CRU, de versmarkt van Colruyt-groep. De CRU-markten (in Overijse, Gent en Wijnegem) hebben een uniek concept: je vindt er groenten, fruit, brood, vis, vlees, kaas, dranken, bloemen… maar alleen van de allerbeste kwaliteit. Bovendien worden er geregeld inspiratiesessies en workshops gegeven: van wijn proeven over zelf droge worst maken tot kooklessen voor kinderen. Meer info via de website van Cru.
Op zoek naar meer lekkere recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier