Recept: gelakte kwartel met gestoofd witloof

Bij een onvergetelijke feestavond hoort natuurlijk een onvergetelijk menu. Met dit gerecht scoor je zonder fout: gelakte kwartel met gestoofd witloof. Een echte aanrader!

 

Ingrediënten voor 4 personen

12 kwartelfilets
8 witloofstronkjes
een klontje boter
peper & zout
1 tl suiker

Voor de marinade

2 el sesamolie
2 el sojasaus
3 druppels witte truffelolie
1 el honing
3 el rodenbach

Zo maak je het:

  • Verwijder het vel van de kwartelfilets. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de filets hier 6 uur in.
  • Halveer de witloofstronkjes en karamelliseer ze in de boter. Breng goed op smaak met suiker, peper en zout.
  • Overgiet het witloof vervolgens met een paar eetlepels van de marinade en laat even inkoken.
  • Bak de kwartelfilets mooi goudbruin aan in boter. Serveer bij het witloof

Recept van Steve Jansen – traiteurjansen.be

ALLEEN HET ALLERBESTE

Dit gerecht is tot stand gekomen in samenwerking met CRU, de versmarkt van Colruyt-groep. De CRU-markten (in Overijse, Gent en Wijnegem) hebben een uniek concept: je vindt er groenten, fruit, brood, vis, vlees, kaas, dranken, bloemen… maar alleen van de allerbeste kwaliteit. Bovendien worden er geregeld inspiratiesessies en workshops gegeven: van wijn proeven over zelf droge worst maken tot kooklessen voor kinderen. Meer info via de website van Cru.

Op zoek naar meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content