Heerlijk winters recept: forel met aardappelcurry
Gezond, hartig en een tikje exotisch. Dit recept houden we bij om één van de komende koude winterdagen van te genieten.
Forel met Madras aardappelcurry
Ingrediënten
- 4 forellen
- peper en zout
- olijfolie
- 6 aardappelen
- 50 ml zonnebloemolie
- 40 gedroogde curryblaadjes
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl korianderzaad
- 1/2 tl kurkuma
- 3 teentjes, fijngesneden knoflook
- 1, fijngesneden rode peper
- 4 cm gember
- 4 el madrascurrypoeder
- 600 ml kokosmelk
Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze ongeveer 4 min beetgaar in gezouten water. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de curryblaadjes kort. Voeg het korianderzaad, de kurkuma, de knoflook en het rode pepertje toe en bak alles tot de specerijen geur afgeven. Doe de blokjes aardappel en het currypoeder erbij. Schep het geheel om en blus met de kokosmelk. Laat ongeveer 10 min op een laag vuurtje verder pruttelen.
Zo bereid je de forel
Kerf de forellen in met een scherp mesje. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Laat ze 25 min gaar worden in een op 180°C voorverwarmde oven.
Zo serveer je het
Serveer de vis en aardappelcurry met gestoomde rijst, gestoomde groenten of een fris slaatje.
Meer lekkers
- Heerlijk Scandinavisch: Kabeljauw met zeekraal, rode biet en kappertjes
- Dé basis voor soepen en sauzen: zo maak je zelf bouillon
- Fris én pikant: koud geserveerde Tom Yum
Recept: Ann Van der Auwera, foto: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier