Recept: de beste vegan chocoladetaart ooit
03 mei 2019
Chocoladeliefhebbers, hou je klaar. Geniet van deze heerlijke vegan chocoladetaart.
Wat heb je nodig? (4 pers)
- 180 ml amandelmelk
- 1/2 tl appelazijn
- 100 g suiker
- 3 el kokosolie
- 3 el appelsiroop
- 1/2 tl vanille-extract
- 90 g volkorenbloem
- 30 g cacao poeder
- 1/2 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
- een snuifje bakpoeder
- een snuifje zout
- 80 ml havermelk
- 225 g pure chocolade (80%)
- 1 el rijstsiroop 1
- 1el bloemsuiker 1
- handvol blauwe bessen
Zo maak je het klaar:
- Doe de amandelmelk en appelazijn in een kom. Laat even staan.
- Voeg de suiker, kokosolie, appelsiroop en vanille toe. Klop stevig op.
- Roer ook de bloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout eronder, tot je een mooi beslag krijgt.
- Giet dat in een ingevet bakblik en bak ca. 30 min in een op 200°c voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie, en verwarm de havermelk tot net onder het kookpunt. Voeg beide samen, doe er ook de siroop bij. Roer. Laat even staan. Roer nog een keer.
- Haal de cake uit het bakblik en smeer er de ganache over.
- Zet in de koelkast zodat de ganache zich kan zetten.
- Werk voor het serveren af met wat bloemsuiker en blauwe bessen.
Meer recepten:
- Drie heerlijke en gezonde recepten die je moet geprobeerd hebben
- 5 x suikervrije ontbijtrecepten
- 3 veganistische recepten waar ook niet-veganisten dol op zijn
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier