Voor bij het aperitief: bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum
Donna Hay heeft een nieuw kookboek uit, met meer van wat ze het beste kan: simpele, heerlijke recepten die er ook nog eens waanzinnig uitzien. We serveren je enkele exclusieve voorproevers. Juist op tijd voor Nieuwjaar: het recept voor bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum.
Donna Hays recept voor bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 8 dikke sneden zuurdesembrood
- olijfolie extra vergine, om te bestrijken
- 1 hoeveelheid gepofte knoflook (zie basisrecept), fijngeprakt
- 4 burrata
- plakjes tomaat, voor erbij
- gekneusd basilicum
- 80 ml olijfolie extra vergine
- 20 g basilicumblaadjes
- ¼ theelepel zeezoutvlokken
Voor de gepofte look:
- 3 grote bollen knoflook
- olijfolie extra vergine, voor eroverheen
- zeezoutvlokken
De stappen
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Zet elke bol knoflook op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olie, bestrooi met zout en pak ze in.
3. Zet ze op een bakplaat en pof ze 40 minuten, of tot ze zacht en goudkleurig zijn.
4. Laat 10 minuten afkoelen en knijp dan de knoflookteentjes uit hun velletjes. Doe ze in een gesteriliseerd glazen potje*. Gooi de velletjes weg.
5. Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneden brood met olie en gril ze in delen 1 minuut aan elke kant, of tot ze geroosterd zijn en grillstrepen hebben. Zet apart.
6. Maak de gekneusde basilicum: doe de olie, het basilicum en zout in een kom en stamp door elkaar, tot het basilicum gekneusd is.
7. Besmeer het brood met de geprakte gepofte knoflook en leg de burrata erop. Schep het gekneusd basilicum erop en dien op met tomaat.
Uit ‘Even More: Basics to Brilliance’ van Donna Hay, uitgegeven bij 4th Estate, € 37,45.
Meer recepten
Recept en styling: Donna Hay
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier