Recept bomvol vitamine C: salade van citrus en burrata

Geen beter wapen om je weerstand in het gareel te houden, dan een flink shot vitamine C. Met deze flu fighters op je bord, schiet je alvast heerlijk raak. Vandaag: salade van citrus en burrata.

Salade van citrus en burrata

Zo bereid je de salade voor

  • 2 sinaasappels
  • 2 mandarijnen
  • 1 rode biet
  • 1 chioggiabiet
  • 2 el gembersiroop
  • 4 el rijstazijn
  • Sap van 1 limoen

Snijd de schil en het witte vlies rondom de sinaasappels en mandarijnen voorzichtig af met een scherp mes. Snijd de citrusvruchten in flinterdunne plakjes en houd ze apart.
Schil de rode biet en de chioggiabiet en snijd ze eveneens in flinterdunne plakjes. Vermeng de gembersiroop met de rijstazijn en het limoensap. Leg de bietenplakjes in een diep bord en giet het gember-rijstazijnmengsel eroverheen.

Zo maak je de dukkah

  • 50 g amandelen of pistachenoten
  • Zeste van 1 citroen
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad

Hak de amandelen fijn. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen 2 minuten zonder vetstof. Voeg het komijnpoeder, korianderzaad, venkelzaad en citroenrasp toe en bak 30 seconden. Schep de amandeldukkah over in een hoge kom of blender en bestrooi met peper, zout, chilivlokken en de twee soorten sesamzaad. Mix alles tot een grof mengsel.

Zo werk je de salade af

  • 4 burrata middelgroot
  • 2 rode ui middelgroot
  • Rucolacress
  • Zout
  • Chiliolie 200 ml

Snijd de rode uien in flinterdunne plakjes en bestrooi ze met wat zout. Verdeel de citrusplakjes over het bord, schik de gemarineerde bieten ertussen en verdeel de rode ui erover. Leg de burrata erbij en werk het geheel af met chiliolie, dukkah en rucolacress.

Meer kookinspiratie

Door: Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content