Recept bomvol vitamine C: geroosterde citroenkip met yoghurtsoep en pikante olie
Geen beter wapen om je weerstand in het gareel te houden, dan een flink shot vitamine C. Met deze flu fighters op je bord, schiet je alvast heerlijk raak. Vandaag: warme yoghurtsoep met geroosterde citroenkip en pikante olie.
Geroosterde citroenkip met warme yoghurtsoep en pikante olie
Zo bereid je de kip
- 1 kippenborst
- 1/2 el olijfolie
- 1 el gedroogde munt
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip met de olijfolie en munt op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 20 min gaar worden in de oven. Snijd de kip in plakjes.
Zo maak je de bulgur
- 2 el olijfolie
- 300 g bulgur
- 400 ml kippenbouillon
- 8 el peterselie fijngesneden
- 200 g basmatirijst gekookt
- 1 teentje, gehakt knoflook
- Peper en zout
- Zeste van 1 citroen
Breng de kippenbouillon aan de kook in een steelpan. Verwarm de olijfolie en voeg de bulgur toe. Meng de helft van de zeste erdoor en giet de hete kippenbouillon eroverheen. Laat dit 10 min koken. Vermeng de bulgur met de gekookte rijst, knoflook en peterselie en schep de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Zo maak je de soep
- 1 el olijfolie
- 1 el pikante chilisaus
- 400 ml kippenbouillon
- 800 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
- 3 el munt gedroogd
Vermeng de olijfolie met de chilisaus. Verwarm de kippenbouillon met de yoghurt op een laag vuurtje. Voeg het ei toe en roer dit door het mengsel terwijl het opwarmt. Roer ten slotte de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bulgur over kommen. Verdeel de warme yoghurt erover. Werk de soep af met de rest van de citroenzeste en de pittige olie.
Meer kookinspiratie
- Recepten voor buiten: heerlijke kastanjepralines
- Heerlijk winters recept: forel met aardappelcurry
- Heerlijk Scandinavisch: Kabeljauw met zeekraal, rode biet en kappertjes
Door: Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier