Recept bomvol vitamine C: ceviche van zalm met pomelosalade

Geen beter wapen om je weerstand te boosten dan een flink shot vitamine C. Met deze flu fighter op je bord schiet je alvast heerlijk raak: ceviche van zalm met pomelosalade en kaffirlimoendressing.

Ceviche van zalm met pomelosalade en kaffirlimoendressing

Ingrediënten

  • 500 g zalm zonder vel
  • 1 pomelo
  • 1 rode ui
  • 1 chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • Sap van 2 kaffirlimoenen
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • Shisoblad
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 groene tomaten

Zo maak je het

  • Snij de zalm in dunne plakjes en laat even staan. Snij het chilipepertje in superfijne blokjes. Snijd het citroengras fijn: verwijder eerst het harde buitenste gedeelte en gebruik enkel het zachte aan de binnenkant. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en de rode ui in fijne blokjes. Pers het sap van de kaffirlimoenen en rasp de zeste van de limoen en pers hem. Meng dit alles door elkaar. Proef en breng verder op smaak met olijfolie, peper en zout.
  • Giet de dressing 20 min voor het serveren over de zalm en laat even marineren.
  • Verwijder de dikke schil van de pomelo en haal het vruchtvlees eruit. Verwijder alle witte velletjes. Meng de pomelopartjes door de zalm.
  • Snijd de groene tomaten in plakjes, bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  • Schik de zalm op een bord. Schik de schijfjes groene tomaat erbij en werk af met blaadjes shiso.
  • Tip: in plaats van 2 kaffirlimoenen en 1 limoen kun je ook 3 limoenen gebruiken, al gaat er dan wel iets van de unieke frisse smaak verloren. Voeg eventueel een gesnipperd kaffirblaadje toe, dat is vaak te koop in de supermarkt.

Meer kookinspiratie

Door: Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content