Recept: 3x salade!

Genieten van de warme lentezon gaat beter met een frisse salade. Ontdek hier 3 lekkere recepten!

 

pecannotensalade

Recept 1: Appel, spek en pecannotensalade met balsamico dressing

Ingrediënten

1 krop sla (bijvoorbeeld eikenblad of lollo rossa) – 1 appel – 4 schijfjes gerookt spek, gekookt en in blokjes – 4 el geroosterde en gehakte pecannoten – 1 kleine, gegrilde kippenborst
voor de dressing:
1 teentje knoflook – 2 tl Dijon mosterd – 2 el balsamicoazijn – 3 à 4 el olijfolie – zout – peper

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een mengkom. Voeg de ingrediënten voor de dressing samen en meng ze. Giet vervolgens de dressing over de salade. Klaar!

bron: http://www.laurenslatest.com/apple-bacon-pecan-salad-with-garlic-balsamic-dressing/

superfood

Recept 2: Superfood salade

Ingrediënten

1/2 tas droge quinoa – 1/3 tas rode ui (fijngehakt) – 1 sinaasappel, gepeld en in schijfjes – 1 avocado, in stukjes – 1 kop zwarte bonen, gewassen en gedept – 1 kop granaatappelzaadjes – 1 kop bevroren maïs – 1/3 kop koriander – peper – zout
citroenvinaigrette
sap van 2 citroenen – 2 teentjes knoflook – snuifje zoetstof (suiker of stevia) – zout  – peper – 6 el extra vergine olijfolie

Bereiding

Kook de quinoa volgens de richtlijnen op de verpakking. Zet aan de kant en laat afkoelen. Doe voor de citroenvinaigrette alle ingrediënten in een kom en meng ze. Meng de afgekoelde quinoa met de rode ui, stukjes sinaasappel, avocado, bonen, granaatappelzaadjes, maïs, koriander, zout en peper.

bron: http://dreamsinhd.blogspot.be/2014/01/recipe-eat-colorfully.html?m=1

regenboogsalade

Recept 3: Regenboog salade met kip en een amandel-mosterd-honingdressing

Ingrediënten (voor 4 personen)

Salade
2 tl olijfolie – 4 kippenfilets, gehalveerd en in blokjes – zout – peper- 1 tl chilipoeder – 2 kopjes druiven (in twee gesneden) – 1 kop verse blauwe bessen – 3 kopjes krulsla – 1/2 kop fetakaas – 1/2 kop gehakte amandelen
Dressing
3 el amandelboter – 1 el olijfolie – 2 el versgeperst sinaasappelsap – 3 el water – 1 el mosterd – 1/2 el honing – 1/4 tl zout – 1/2 teentje knoflook

Bereiding

Verwarm de olie in een pan. Bestrooi de kippenfilets met zout, peper en chilipoeder. Bak ze in de olie gedurende enkele minuten en draai ze geregeld om tot ze een mooie, goudbruine kleur hebben. Zet ze dan aan de kant en laat afkoelen.
Maak alle groenten en fruit schoon en snijd ze in blokjes. Meng de salade-ingrediënten in een grote mengkom en zet in de koelkast.
Doe voor de dressing alle ingrediënten in een keukenrobot en meng ze tot een mooie vinaigrette. Voeg naar eigen smaak kruiden toe.
Giet de dressing vervolgens over de salade en dien op.

bron: http://pinchofyum.com/rainbow-chicken-salad-almond-honey-mustard-dressing

Partner Content

Gesponsorde content