Recept: 3x gebak!
Recepten voor een woensdagnamiddag vol bakplezier! 3 recepten voor heerlijk gebak!
Recept 1: Chocolate Chip Cookies
Ingrediënten (voor 10 à 12 koekjes)
250 g bloem – 1 theelepel bakpoeder – 120 g suiker – 60 g havervlokken – 200 g malse boter (op kamertemperatuur)- 1 ei – 100 g donkere chocolade – 1 vanillestokje
Bereiding
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de keukenmachine. Weeg alle ingrediënten goed af. Plaats het hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine en meng alle ingrediënten op een lage snelheid. Snij de malse boter in stukjes en voeg ze één voor één toe aan de droge ingrediënten. Voeg tenslotte ook het ei toe aan het beslag. Snij eventueel een vanillestokje open en voeg de zaadjes toe aan het deeg.
Laat de machine op hogere snelheid het beslag goed mengen tot een vast koekjesdeeg.
Breek de chocolade in stukken en hak ze met een mes in blokjes. Je hoeft de chocolade niet te fijn te hakken, grote stukken chocolades zijn eigen aan chocolate chip cookies. Voeg de gehakte chocolade dan ook toe aan het deeg en laat alles mengen.
Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep er het deeg op. Verpak het deeg in de folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg bakpapier op de bakplaat.
Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm, schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte tussenin. Druk alle balletjes plat totdat ze precies even groot zijn.
Bak de koekjes gedurende 20 minuten op 175°C. (baktijd is afhankelijk van de oven)
bron: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/chocolate-chip-cookies
Recept 2: Ricotta-chocoladetaart
Ingrediënten
150 gr boter (op kamertemperatuur) – 230 gr fijne kristalsuiker – zaadjes van 1 vanillestokje – 250 gr bloem – 1 ei – 500 gr ricotta – 50 gr pure chocolade – 1 tl geraspte sinaasappelschil
Bereiding
Klop de boter met 80 gr suiker, de vanillezaadjes en een snuifje zout tot een romige massa. Zeef er de bloem bij en voeg het ei toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg het in een taartvorm. Zet deze dan terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de ricotta met 150 gr suiker, hak de chocolade fijn en meng met de sinaasappelschil door de ricotta. Strijk de ricotta over de deegbodem. Bak de taart 40 minuten bruin en laat hem dan afkoelen.
Tip: Lekker met een ijskoffie!
bron: http://www.elleeten.nl/Recepten/Schuimige-ijskoffie-met-ricotta-chocoladetaart
Recept 3: Loempia met appel, rozijnen en peperkoek
Ingrediënten (voor 4 personen)
boter – 4 appels (Jonagold) – 4 sneetjes peperkoek – 2 el rozijnen – 5 el suiker – 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg) – honing – 25 cl room – 1 tl kaneelpoeder
Bereiding
Snijd de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes. Bak de blokjes in wat boter. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Laat de appels mooi bruin en gaar worden.
Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing om ze dicht te plakken. Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier in een oven van 180°C. Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel op tot slagroom.
Schik de gebakken loempia's op een bord en schep er wat kaneelroom bij.