3 gezonde snacks, perfect om te supporteren voor de Belgen!

Bij het supporteren voor de Rode Duivels horen natuurlijk verrukkelijke snacks! Goed nieuws: hieronder vind je drie recepten van Weight Watchers die jouw WK-dag helemaal top maken. Nog meer goed nieuws: deze snacks zijn ook nog eens laag aan calorieën!

Fish and Chips

Fish and Chips

Fish and Chips

Wat heb je nodig?

  • 400 g aardappelen
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) paprikapoeder
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) peper
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) zout
  • 700 g andijvie (1 hele)
  • 1 middelgrote courgette
  • 200 g heilbot (wit, rauw)
  • 1 koffielepel citroensap
  • 2 koffielepels bloem
  • 3 koffielepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels cocktailsaus

Bereiding

  • Snij 400 vastkokende aardappelen in dikke repen en meng met 1 koffielepel olie, paprikapoeder, peper en zout.
  • Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 50 minuten in de oven op 180°C.
  • Schep tussendoor een aantal keer om.
  • Scheur 1 andijvie in stukken.
  • Snij 1 courgette in plakjes en pers ½ citroen uit.
  • Snij 200 g heilbotfilet in 6-8 repen.
  • Breng op smaak met 1 koffielepel citroensap, peper en zout en wentel in 2 koffielepels bloem.
  • Bak de visrepen ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie aan beide kanten.
  • Meng de andijvie en courgette met 2 eetlepels cocktailsaus.
  • Garneer de aardappel en vis eventueel met partjes citroen en serveer met salade.

Braziliaanse empanada’s met pittige salsa

Braziliaanse empanada's met pittige salsa

Braziliaanse empanada’s met pittige salsa

Wat heb je nodig?

  • 375 g bloem
  • 1 1/2 koffielepels bakpoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • 100 g plantaardige minarine
  • 150 ml magere melk
  • 3 middelgrote ajuinen
  • 200 g rauwe americain natuur
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) peper
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) zout
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) paprikapoeder
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) gemalen kruidnagel
  • 50 ml heet water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 10 stuks olijven
  • 2 hele spaanse chilipepers
  • 2 blikken of flessen tomaat uit blik

Bereiding

  • Kneed 375 g bloem, 1 ½ koffielepel bakpoeder, ½ koffielepel zout, 100 g halfvolle boter/minarine en 150 ml magere melk tot een glad deeg.
  • Laat het deeg ca. 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Snipper 1 ui en bak met 200 g americain natuur en 1 geperst teentje knoflook in 1 eetlepel olijfolie.
  • Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en gemalen kruidnagel.
  • Roer er 50 ml heet water en 1 eetlepel tomatenpuree door.
  • Hak 10 groene olijven grof en roer erdoor.
  • Zet het mengsel apart.
  • Verdeel het deeg in acht porties en maak er balletjes van. R
  • ol elk balletje tussen twee stukken bakpapier uit tot een cirkel van ca. 15 cm.
  • Schep steeds 1 eetlepel van het vleesmengsel in het midden van het deeg.
  • Vouw het deeg over de vulling en druk de rand met je vingers aan.
  • Leg de empanada‘s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Bereiding van de salsasaus

  • Snipper voor de salsa 2 uien en hak 1-2 chilipepers fijn.
  • Doe met 2 blikken tomatenblokjes en 2 geperste teentjes knoflook in een pan.
  • Breng de salsa op smaak met peper en zout, breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • Serveer de empanada‘s met de salsa.

Sashimi

Sashimi

Sashimi

Wat heb je nodig?

  • 1 portie rettich
  • 200 g rauwe tonijn
  • 200 g rauwe zalm
  • 200 g heilbot (wit, rauw)
  • 2 koffielepels rijstazijn
  • 1 halve komkommer in dunne plakjes
  • 4 eetlepels sojasaus

Bereiding

  • Omdat de vis rauw wordt gegeten, moet deze supervers zijn.
  • Vermeld bij aanschaf dat de vis bedoeld is voor sushi.
  • Rasp de rettich in heel fijne reepjes.
  • Laat 10 minuten in een kom met ijswater rusten.
  • Snij intussen de vis met een heel scherp mes in dunne plakjes.
  • Sprenkel de azijn over de komkommer en verdeel over 4 borden.
  • Laat de rettich uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  • Leg met de vis op de borden.
  • Serveer de sojasaus als dip erbij.

Meer over eten vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content