3 gezonde snacks, perfect om te supporteren voor de Belgen!
23 jun 2018
Bij het supporteren voor de Rode Duivels horen natuurlijk verrukkelijke snacks! Goed nieuws: hieronder vind je drie recepten van Weight Watchers die jouw WK-dag helemaal top maken. Nog meer goed nieuws: deze snacks zijn ook nog eens laag aan calorieën!
Fish and Chips
Fish and Chips
Wat heb je nodig?
- 400 g aardappelen
- 1 koffielepel zonnebloemolie
- 1 hoeveelheid (naar smaak) paprikapoeder
- 1 hoeveelheid (naar smaak) peper
- 1 hoeveelheid (naar smaak) zout
- 700 g andijvie (1 hele)
- 1 middelgrote courgette
- 200 g heilbot (wit, rauw)
- 1 koffielepel citroensap
- 2 koffielepels bloem
- 3 koffielepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels cocktailsaus
Bereiding
- Snij 400 vastkokende aardappelen in dikke repen en meng met 1 koffielepel olie, paprikapoeder, peper en zout.
- Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 50 minuten in de oven op 180°C.
- Schep tussendoor een aantal keer om.
- Scheur 1 andijvie in stukken.
- Snij 1 courgette in plakjes en pers ½ citroen uit.
- Snij 200 g heilbotfilet in 6-8 repen.
- Breng op smaak met 1 koffielepel citroensap, peper en zout en wentel in 2 koffielepels bloem.
- Bak de visrepen ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie aan beide kanten.
- Meng de andijvie en courgette met 2 eetlepels cocktailsaus.
- Garneer de aardappel en vis eventueel met partjes citroen en serveer met salade.
Braziliaanse empanada’s met pittige salsa
Braziliaanse empanada’s met pittige salsa
Wat heb je nodig?
- 375 g bloem
- 1 1/2 koffielepels bakpoeder
- 1/2 koffielepel zout
- 100 g plantaardige minarine
- 150 ml magere melk
- 3 middelgrote ajuinen
- 200 g rauwe americain natuur
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 hoeveelheid (naar smaak) peper
- 1 hoeveelheid (naar smaak) zout
- 1 hoeveelheid (naar smaak) paprikapoeder
- 1 hoeveelheid (naar smaak) gemalen kruidnagel
- 50 ml heet water
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 10 stuks olijven
- 2 hele spaanse chilipepers
- 2 blikken of flessen tomaat uit blik
Bereiding
- Kneed 375 g bloem, 1 ½ koffielepel bakpoeder, ½ koffielepel zout, 100 g halfvolle boter/minarine en 150 ml magere melk tot een glad deeg.
- Laat het deeg ca. 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Snipper 1 ui en bak met 200 g americain natuur en 1 geperst teentje knoflook in 1 eetlepel olijfolie.
- Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en gemalen kruidnagel.
- Roer er 50 ml heet water en 1 eetlepel tomatenpuree door.
- Hak 10 groene olijven grof en roer erdoor.
- Zet het mengsel apart.
- Verdeel het deeg in acht porties en maak er balletjes van. R
- ol elk balletje tussen twee stukken bakpapier uit tot een cirkel van ca. 15 cm.
- Schep steeds 1 eetlepel van het vleesmengsel in het midden van het deeg.
- Vouw het deeg over de vulling en druk de rand met je vingers aan.
- Leg de empanada‘s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Bereiding van de salsasaus
- Snipper voor de salsa 2 uien en hak 1-2 chilipepers fijn.
- Doe met 2 blikken tomatenblokjes en 2 geperste teentjes knoflook in een pan.
- Breng de salsa op smaak met peper en zout, breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
- Serveer de empanada‘s met de salsa.
Sashimi
Sashimi
Wat heb je nodig?
- 1 portie rettich
- 200 g rauwe tonijn
- 200 g rauwe zalm
- 200 g heilbot (wit, rauw)
- 2 koffielepels rijstazijn
- 1 halve komkommer in dunne plakjes
- 4 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Omdat de vis rauw wordt gegeten, moet deze supervers zijn.
- Vermeld bij aanschaf dat de vis bedoeld is voor sushi.
- Rasp de rettich in heel fijne reepjes.
- Laat 10 minuten in een kom met ijswater rusten.
- Snij intussen de vis met een heel scherp mes in dunne plakjes.
- Sprenkel de azijn over de komkommer en verdeel over 4 borden.
- Laat de rettich uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Leg met de vis op de borden.
- Serveer de sojasaus als dip erbij.
Meer over eten vind je hier:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier