Passievruchtenpudding met frambozen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 8
Ingrediënten:
- 250 ml volle melk
- 250 ml volle room
- enkele druppels vanille-essence
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 5 eidooiers van grote scharreleieren
- 150 g broodkruim
- geraspte schil van 2 citroenen
- 200 g verse frambozen
- volle room, om te serveren
Voor de passievruchtengelei:
- 150 ml gezeefd, vers passievruchtensap (van ca. 14 passievruchten)
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 scharrelei, plus 3 eidooiers van scharreleieren
- 75 g ongezouten boter
Voor de meringue:
- 4 grote, verse eiwitten, op kamertemperatuur
- 120 g lichte basterdsuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C/gasstand 2. Maak eerst de gelei. Doe daarvoor het passievruchtensap, de suiker, het ei en de eidooiers in een kom en zet die boven op een pan met kokend water. Roer 8-10 minuten onophoudelijk, tot je een dik mengsel hebt. Haal de pan van het vuur en roer er de boter door. Dek af met plasticfolie en laat dit in de koelkast afkoelen en opstijven.
Breng de melk met de room en de vanille-essence langzaam in een pan aan de kook. Klop de suiker en de eidooiers in een kom bleek en romig, voeg het mengsel toe aan de warme melk en roer goed. Voeg ook het broodkruim en de citroenrasp toe. Roer.
Giet de pudding in acht potjes en zet die in een bakblik. Giet water in het bakblik (tot de potjes half in het water staan) en bak 15-20 minuten in de oven, tot het beslag stevig is, maar nog een beetje wiebelt. Haal de schotel uit de oven en laat hem afkoelen. Verhoog de temperatuur van de oven tot 190°C/gasstand 5.
Maak intussen de meringue. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker per eetlepel toe en roer tot je een stevig en glanzend mengsel hebt.
Verdeel de gelei over de potjes pudding en garneer deze met frambozen. Bedek de potjes volledig met het meringuemengsel en geef de bovenkant vorm als cupcake. Bak 8-10 minuten, tot de meringue goudbruin is. Serveer meteen met de room.
Nog meer Skinny/Wicked receptjes vind je hier: