Op grootmoeders wijze: parelhoen met druiven en tuinbonen

“Niemand maakt het beter dan ons oma.” Dit is toch wel een gezegde dat veelal weerklinkt in de Vlaamse huiskamers. Wij hebben dan ook voor jullie een gerechtje gevonden dat spontaan pure nostalgie doet oproepen naar gerechten van de oma.

Parelhoen met druiven en tuinbonen

Ingrediënten

  • 1 parelhoen (in stukken)
  • 3 el plantaardige olie
  • 60 g boter
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 g + 100 g extra witte druiven
  • 1/2 L witte wijn
  • 300 g tuinbonen (diepvries)
  • 5 takjes dragon

Zo maak je het

  • Was de druiven en droog ze goed.
  • Verhit 1 el olie met de boter in een grote pan. Sauteer de stukken parelhoen hierin ca. 8 min op een laag vuurtje, en bestrooi met zout en peper. Voeg de knoflook toe en laat hem even kleuren.
  • Neem de pan dan van het vuur. Doe de druiven met de witte wijn in een pan en laat 20 min zacht worden op een laag vuurtje, roer daarbij zo nu en dan.
  • Voeg de druiven bij de parelhoen en stoof nog 1,5 u, tot het vlees van het bot begint te vallen.
  • Blancheer de tuinbonen tot ze beetgaar zijn en voeg ze op het laatst toe aan je schotel, samen met de extra 100 g druiven en de dragon.
  • Serveer met een lekker slaatje en eventueel brood of rozemarijnaardappelen.

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content