Tip voor de feestdagen: gerookte oesters
03 dec 2017
Je hoeft niet veel werk aan een gerechtje te hebben om het lekker en luxueus te maken. Gerookte oesters zijn bijvoorbeeld het ideale gerechtje om te combineren met een glaasje bubbels. Ready for 2018?
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 oesters (geopend door de visboer)
- 1 pakje gedroogde wakame
- 20 g viseitjes
- Snufje peper
Zo maak je het
- Schik de gedroogde wakame op het bord en leg er de oesters op.
- Houd er een lucifer of vuur onder tot het wier zachtjes begint te
- smeulen.
- De wakame geeft een zachte, gerookte toets aan de oester én is een mini-spektakel op het bord.
- Werk af met viseitjes en een flinke draai van de pepermolen.
Hier shop je exotisch
- Kam Yuen is de grootste Aziatische supermarkt van Brussel (kamyuen.be).
- Voor wie dicht bij Antwerpen woont: Tong Fong is de place to be (tongfong-supermarkt.be).
- Bij Asia Food Center in Genk ligt de focus op Thaise ingrediënten (Hasseltweg 311, Genk).
- Alles voor de thuiskok én een fijne selectie meeneemgerechten vind je bij Home Oriental in Kortrijk (home-oriental.be).
- Ook Dun Huang Asian Food Store in Gent is een aanrader (Kortrijksesteenweg 166, Gent).
- Geen tijd? Exotische gerechten en ingrediënten uit de hele wereld koop je online bij pimenton.be
Tekst: Ann Van Der Auwera – Foto: Wout Hendrickx
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier