Notenball, witloof-waterkersslaatje en Stilton
Notenballetjes met rozijnen (4 personen)
Ingrediënten
– 200 g noten, gemengd
– 100 g rozijntjes
– 1 kg gemengd gehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de noten fijn. Meng deze samen met de rozijntjes door het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, van ongeveer 50 g. Leg ze op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Bak de balletjes daarna nog even goudbruin aan in de pan.
Slaatje van witloof en waterkers met blauwe kaas
Ingrediënten
– 1 bussel waterkers
– 4 stronkjes witloof
– 50 g noten
– 100 g blauwe kaas (Roquefort, Stilton)
Bereiding
Was de waterkers en laat uitlekken. Eventueel kan je ze in de slazwierder drogen. Haal het hart uit de witloof en snij in stukjes. Hak de noten grof. Meng de waterkers, het witloof en de noten en serveer met een vinaigrette van blauwe kaas samen met de notenballetjes. Leg hier ook wat verkruimelde stukjes kaas bij.
Dressing van Roquefort
Ingrediënten
– 75 g Roquefort
– 200 ml volle yoghurt
– 1 el witte wijnazijn
– 2 el fijngehakte bieslook
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot ene gladde dressing.