No stress menu voor genieters

Een tikkeltje kant-en-klaar, gemixt met jouw hoogstpersoonlijke keukenmagie? Dan kun je zelfs nog lekker lang in bad voordat de gasten arriveren.

Voorgerecht: Saffraansoepje met venusschelpen

Saffraansoepje

Voor 6 personen:

  • 10 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • ½ dl Noilly Prat
  • 6 dl visfond
  • 3,5 dl room
  • peper
  • zout
  • een snufje saffraandraadjes
  • ½ kg venusschelpen
  • enkele takjes zeekraal
  • 3 aardappels, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden

Smelt de boter in een diepe pan en voeg aardappels en sjalot toe. Laat even fruiten en blus dan met de wijn en de Noilly Prat. Laat inkoken tot de helft en voeg dan visfond en room toe. Kook tot de aardappels gaar zijn en mix glad. Breng op smaak met peper, zout en saffraan. Laat nog 10 minuten sudderen. Spoel intussen de venusschelpen tot er geen zand meer uitkomt. Stoof ze in een beetje olie tot de schelpen opengaan. Zeef het vocht en voeg toe aan de soep. Verdeel de soep over borden en werk af met de venusschelpen en de zeekraal.

TIP: wie houdt van pittig, kan enkele druppels tabasco toevoegen.

Wijntip van Sepideh:De anijstoets van Noilly Prat in dit soepje vraagt om een kruidige druif, bv. een gewürztraminer van Domaine Weinbach-Faller (2010) of een sylvaner van Laurent & Fils Bann warth (2013).”

Hoofdgerecht: konijntournedos met kastanjepuree, rafioli en kruidenslaatje

Konijntournedos

Voor 6 personen:

  • 12 plakjes parmaham
  • 6 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
  • 100 g kippengehakt
  • 4 konijnfilets
  • 200 g boschampignons, kort aangebakken
  • 20 g boter
  • 100 g voorgekookte kastanjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 220 ml wildfond
  • 1 dl room
  • peper
  • zout 
  • 12 kanten- klare ravioli 
  • Extra groenten naar keuze (groene asperges, kervel...)

Leg 6 plakjes parmaham een beetje overlappend op elkaar. Verdeel daarover de helft van de dadels, het kippengehakt, de konijnfilet en champignons. Rol goed op tot een worstje en wikkel in plasticfolie. Maak opnieuw zo’n worst en wikkel eveneens in folie. Laat rusten in de koelkast. Snij in plakjes en bak aan. Maak saus. Fruit hiervoor knoflook in boter. Voeg de kastanjes toe. Overgiet met witte wijn en laat inkoken. Voeg dan wildfond en room toe. Laat 10 minuten koken en mix. Breng op smaak met peper en zout. Kook de ravioli. Serveer alles op het bord en werk af met verse kruiden.

Wijntip van Sepideh:In dit gerecht komen herfst en winter samen. Je moet dus een wijn schenken die past bij wit vlees, maar ook standhoudt bij de andere, aardse elementen. Dan denk ik spontaan aan een blauschiefer spätburgunder van Meyer Näkel (2010) uit Duitsland.”

Dessert: express chocoladecake

Chocoladecake

Voor 6 personen:

  • 1 pak chocoladedeeg
  • enkele eetlepels marshmallows
  • een pakje bramen

Verdeel het cakedeeg over 6 vuurvaste schoteltjes of mooie kommetjes en bereid zoals staat aangegeven op de verpakking. Werk af met kort gebrande of gegrilde marshmallows en bramen.

Wijntip van Sepideh:We hebben een zoet accentje nodig met lichte tannines, dat perfect zal passen bij het fruit en de chocolade. Probeer eens een Dolce Natural uit Malaga.

Meer culinaire feestinspiratie:

Partner Content

Gesponsorde content