Seven Restaurant Rooftop Garden

Citytrip voor foodies: 7 x de favoriete hotspots van Mélanie Englebin in Palermo

Evy Van Elsacker

Winkelen met honger is een slecht idee. Reizen daarentegen… Wij vroegen zes topchefs naar hun favoriete foodbestemming in Europa en dé culinaire trekpleisters daar. Vandaag is het de beurt aan Mélanie Englebin.

Wie is Mélanie Englebin?

Mélanie Englebin is chef van Cécila. Dit restaurant met schitterend terras hoort bij hotel Villa Monceau in Ottignies, Waals-Brabant. Haar verfijnde stijl van koken, met nadruk op vis en groenten, is bekroond met twee koksmutsen door Gault&Millau. Met keuze uit een klassiek of vegetarisch menu, en mogelijkheid tot overnachten.

Avenue du Parc 3, 1340 Ottignies, Cecila-restaurant.com, Menu vanaf € 79 (lunch).

Palermo: de favorieten van Mélanie Englebin

Englebin: “Ik kom geregeld in Palermo, omdat mijn schoonfamilie ervan afkomstig is. Ik hou van de unieke sfeer in de oude stad, van de animo die er altijd heerst en van de nabijheid van de zee.”

1. Arancini bij het aperitief

“Nergens is er meer keuze aan arancini dan in Palermo. Deze gefrituurde rijstballetjes zijn traditioneel gevuld met ragù of vleessaus, maar Pasticceria Donnafranca pakt ook uit met vullingen als mozarella met pistache, of zwaardvis met aubergine, en zelfs met hazelnootpasta.

Pasticceria Donnafranca, Via Maqueda 292, 90133 Palermo, donnafrancalab.it

2. Siciliaanse soezen als dessert

Al ga ik qua dessert liever voor de Siciliaanse soezen gevuld met ijs of granita. Cappadonia Gelati vult ze met smaken als perzik of zoute pinda’s.”

Cappadonia Gelati zit op drie plaatsen in de stad, o.a. Via Vittorio Emanuele 401, 90134 Palermo, Cappadonia.it

3. Markt slash soek

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“De geuren van specerijen, rijp fruit en het geroep doen wat denken aan een soek; op de Mercato di Ballarò voel je duidelijk de Arabische invloed. Je vindt er lokale granaatappels en vis, maar ook exotische groenten, amandelnougat en snoepjes gemaakt in de historische fabriek vlakbij, Carruba Terranova.”

In de straten tussen Piazza Casa Professa tot Porta Sant’Agata. Elke dag open van 7 tot 19u.

4. Volkse plek, verheven osteria

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Een ruim terras met parasols, snelle bediening en een ongedwongen sfeer zijn de grote troeven van bistro L’Acerba Osteria Dinamica, op een volks stadspleintje. 
Giuseppe Tammaro serveert er heerlijks als kortgebakken tonijn met citrusvruchten en gel van mango.”

Vicolo Maestro Cristofaro 10, 90134 Palermo,
@lacerbapalermo

5. Met kop en schouders

Mélanie Englebin

“Op de zevende verdieping van Hotel Ambasciatori staan gedekte tafels en loungehoekjes, met adembenemend zicht over de stad tot aan de bergen. De menukaart van deze Seven Restaurant Rooftop Garden bulkt van de Siciliaanse en mediterrane gerechten, met de nadruk op vis. Ook de cocktails zijn uitstekend, je sipt ze terwijl live dj’s voor sfeer zorgen. Iets duurder dan gemiddeld in Palermo, maar dat is het dubbel en dik waard. Een magische plek bij zonsondergang.”

Hoofdgerechten vanaf € 22. Via Roma 111, 90133 
Palermo, Sevenrestaurantpalermo.it

6. Zon en zee

Mélanie Englebin

“In het noordwesten van Palermo lonkt het Spiaggia di Mondello, een zandstrand aan de voet van een berg. Verdeeld in privéstranden wel; je huurt er een bedje met parasol voor de dag. Ook bereikbaar met de stadsbus.”

Viale Regina Elena, 90151 Mondello, Visitsicily.info en Turismo.comune.palermo.it

7. Van vader op zoon

Mélanie Englebin

“Even buiten de stad, in Bagheria, eert Trattoria Don Ciccio al drie generaties lang de Siciliaanse tradities, met vlees- en visrecepten op het menu. Het typische voorgerecht bestaat uit een ei en een glas Zibibbo-muskaatwijn, gevolgd door uitstekende pasta met sardientjes, worst of zwaardvisrolletjes.”

Via del Cavaliere, 87, 90011 Bagheria, Trattoriadonciccio.it

Meer info op visitsicily.info/en/localita/palermo/

Meer adresjes

Partner Content

Gesponsorde content