MEIVIS: een lekker zonnig stukje vis
Men neme een lieflijk lentezonnetje, een tafel vol verse vis afgewerkt met frisse kruiden. Want nu het aftellen naar de zomer officieel begonnen is, zijn we allemaal op zoek naar zonnige gerechten. En gezond, dat ook. We moeten tenslotte na het diner nog een zomers niemendalletje aan. Als het Belgische weertje eindelijk eens zou meewerken, that is.
Ingrediënten
- Verse, hele dorade 1
- Rozemarijn 6 takjes
- Oregano 4 takjes
- Tijm 6 takjes
- Ui 1
- Limoen 1 (in schijfjes)
- Zout en versgemalen zware peper
- olfijfolie 3 el
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180°C. Bestrooi de vis met peper en zout en breng ook de buikholte op smaak met wat zout. Snij de ui in ringen en steek ze samen met de helft van alle kruiden in de buikholte van de vis. Leg de andere helft van de kruiden, met enkele schijfjes limoen, op het ovenrooster (of op de bakplaat). Leg de vis op het rooster, sprenkel er olijfolie over, en steek ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant van de vis mooi goudbruin is. Serveer met een frisse salade, bijvoorbeeld van gemengde sla, groene asperges en kappertjes.
Op zoek naar meer lekkere recepten?
- Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met bramencoulis
- 3x heerlijke visrecepten uit gone fishing
- 3x Scandinavische recepten om nu te proberen
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier