Mmm Matcha Tiramisu: het unieke recept van Cesar Casier

Model Cesar Casier bracht in november zijn derde kookboek Model Kitchen uit en deelde met ons zijn heerlijke recept voor een tiramisu met een twist.

Benodigheden voor vier personen:

  • 50 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml heet water
  • 15 g matchapoeder
  • 20-25 lange vingers
  • matchapoeder, voor de afwerking
CesarCasierReceptTiramisu3

Zo maak je de Matcha Tiramisu:

  1. Mix de suiker met de eierdooiers tot je een witachtige massa hebt. Meng er vervolgens de mascarpone door, tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Klop de slagroom stijf en meng die voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet opzij.
  3. Meng het water en het matchapoeder tot een glad mengsel. Dop de lange vingers in het mengsel tot ze wak zijn.
  4. Neem een schotel en beleg de bodem met een laagje lange vingers. Schep er vervolgens wat van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zorg dat alle lange vingers volledig bedekt zijn.
  5. Bedek met een volgende laag lange vingers en bestrijk opnieuw met mascarpone.
  6. Bestrooi met matchapoeder en zet één nacht in de koelkast om op te stijven.
CesarCasierReceptTiramisu

TIP: De tiramisu is na een nachtje opstijven nog lekkerder, omdat die dan goed doordrongen is met matcha. Haal het dessert zo’n 15 à 30 minuutjes voor serveren uit de koelkast.

Meer lekkers vind je in Cesars nieuwste kookboek Model Kitchen

Meer food

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content