Manon Van Hove (@hungryantwerp) deelt haar beste tips in Antwerpen
Hoe leuk zou het zijn als je het beste van Antwerpen steeds in je broekzak kon bewaren? Dachten wij ook, en dus bundelde Feeling de hipste plekken om er te slapen, eten, drinken én shoppen tot een digitale Citygids (die je hier gratis kan downloaden). We polsten meteen ook bij enkele locals wat hen zo aantrekt in de Scheldestad. Manon Van Hove, fijnproever achter @hungryantwerp, zou deze hotspots niet meer kunnen missen.
Wie is Manon?
- 23 jaar.
- Heeft een bachelordiploma Bedrijfskunde en studeert nu voor het schakelprogramma ‘Strategische Communicatie‘ in Antwerpen.
- Foodie by heart. Lanceerde op aanraden van vrienden haar Instagrampagina @hungryantwerp. Hierop deelt ze de beste restaurants en bars van ’t Stad.
- 7.997 volgers op @hungryantwerp, 2.350 volgers op @manonvanhove.
- Woont 5 jaar in Antwerpen.
Waarom Antwerpen?
Manon: ‘Ik ben afkomstig uit Schilde maar verhuisde op mijn 18e naar ’t Stad. Ik woon er met een vriendin samen, in een appartement op het Zuid. Antwerpen was altijd al mijn eerste keuze; het is een bruisende maar charmante plek met prachtige architecturale parels. Hoe ik de smaakstad de voorbije jaren zag evolueren? Grotere ketens, gericht op de massa, verliezen volgens mij terrein. Kleine, charmante zaakjes – denk aan Marigold Cocktailbar en het Griekse Varelli – zijn volop in opmars; hoe minder mensen er binnenkunnen, hoe gegeerder iets wordt.’
Manons topadresjes
Beste bakker
Manon: ‘Als ik een brunch voor familie en vrienden organiseer, haal ik lekkers bij Bakkerij Goossens (hartjes voor hun broodpudding!), Domestic of Dellafaille. Prijs voor de lekkerste moelleux? Die gaat naar Les Tartes de Françoise; ze hebben ook kleinere taartjes waarmee ik mijn vrienden graag verras!’
Geen kook-zin
‘Voor kaas- en wijnavonden heb ik twee vaste adresjes: De 3 Zussen en ad Bibendum. Die eerste verwent met een grote keuze kazen (sowieso Camembert!), bij die tweede leer ik bij over druifsoorten en hun regio. Met een burrata- of truffelpasta maak je me altijd blij en die zijn op hun best bij Cuore di Puglia en La Trattoria Italiana. De knapperigste afhaalpizza? Die haal ik bij Pizzaro Slice Shop op de Eiermarkt. Ze maken New York style pizza’s die je per slice kan afhalen; een concept dat enorm aanslaat bij toeristen.’
Hippe eat-ins
‘Ik ga zo vaak eten dat een favoriet kiezen moeilijk is. Al heb ik wel enkele plekjes die iets hoger op m’n lijst staan. Zo zijn Tamo, Miko & Jon, Hotel Pilar, Camino, The Finch, Osaka en Bar Pêche lekker en ongedwongen. Heb ik iets te vieren? Dan reserveer ik steevast een tafeltje bij Graanmarkt 13, Le Pristine en Het Gebaar.’
Klassieke keuken
‘Voor een goed bereide vol-au-vent, steak-friet of mosselen tip ik drie adresjes: Ciro’s, Tante Yvonne en Den Artist. Die laatste bevindt zich tegenover het vernieuwde KMSKA; de perfecte stop, net voor je museumbezoek.’
Ice Ice baby
‘Het lekkerste ijs haal ik bij Milad of Gelato Giuliano. De lekkerste horentjes (met chocolade en nootjes) vind je bij Gelato Factory.’
Op de radar
‘Bij enkele (nieuwe) adresjes ben ik nog niet geraakt. Deze wil ik nog ontdekken: Ossip voor intieme fine dining, Tazu voor cocktails en Picniq voor Koreaans.’
Shopstop
‘Antwerpen is uiteraard niet enkel leuk voor foodies, ook modeliefhebbers komen er aan hun trekken. De trends shop ik graag bij Les Jumelles en Sea Me Happy en ook de Belgische Essentiel Antwerp, KAAI bags en Rosie Antwerp vind ik top. Bij Anna Rosa Moschouti en Bisou Antwerp hebben ze unieke juwelen met ‘buitenlandvibes’, voor haute couture sieraden moet je bij Bergman zijn. Ook handtassen kan ik niet weerstaan; bij Labellov vind je tweedehands designmerken binnen mijn prijscategorie. Op de wishlist? Een tasjes van Fendi!’
Interieurcrush
‘Onze handzeepjes haal ik bij Aesop en bij The Recollection in de Kloosterstraat stap ik zowat elke zondag binnen. Hun planten, geurkaarsen en keukenmateriaal geven een exotische touch aan ons appartement. De kleurrijke borden die ik er shopte, leverden me al veel complimenten op tijdens thuis-dinertjes!’
Lunchen en logeren
‘Een betaalbaar logeeradres in het centrum is Mañana Mañana. De bedden, atmosfeer en het eten zijn er prima. Je kan er ook gewoon langs om te lunchen!’
De perfecte zondagswandeling
‘Ik start elke zondag met een vanilla iced latte van The Soul. Wat later vind je me bij ‘het vuurtorentje‘ op de Vogelenmarkt voor een krab- of garnaalkroket. Pairen doe ik met een glaasje cava en als dessert neem ik een Wafeltje van ons Bomma. Wanneer de markt sluit, stap ik weer richting Kloosterstraat waar de winkels een hele dag open zijn. Het weekend afronden, doe ik bij Café de Paris of The Wine Center, met een gezellige babbel en heerlijk glas wijn. Snelle hap? Bij Dansing Chocola hebben ze de lekkerste pasta bolognaise ooit.’
Meer Antwerpse hotspots
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier