#LNFairfood: 3 x healthy recepten van Ellen Kegels

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Onderneemster en Feeling gastvrouw Ellen Kegels is on a roll. Haar knitwear label LN|Knits loopt goed en Ellen bouwt momenteel aan een eigen duurzame alpacaboerderij in haar geliefde Peru. Alsof dat nog niet genoeg is, schreef ze een eigen healthy kook- en lifestyleboek #LNFairfood. Een sneak peek van onze 3 favoriete gerechtjes.

1. Chia-Maca-Amandelkoekjes

#LNFairfood_Lifestyle_14

Voor 20 koekjes:

1 ei
185 g amandelpoeder
1/2 tl bakpoeder
2 el chiazaadjes
2 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanille-extract
1 tl macapoeder
3 el kokosolie
snuifje zeezout
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. Rol balletjes van het deeg en druk ze lichtjes plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen.

2. LN-Style Ceviche

#LNFairfood_Lifestyle_16

Voor 4 personen:
100 g gekookte roze garnalen (grootste maat)
100 g sint-jakobsvruchten
100 g kabeljauw
100 g inktvisringen
1 heet rood pepertje, ontpit en in fijne ringetje
1 rode ui, in schijfjes
1 cm gember, geschild en geraspt
sap van 6 limoenen
6 passievruchten
1/2 mango, geschild en ontpit
1 tomaat, ontpit
1/4 komkommer
1 bosje koriander, de helft fijngehakt
1 blikje kokosmelk
50 g cashewnoten
50 g sesamzaadjes
1 el vissaus
1 el sesamolie
1 el sojasaus
Snijd de verse kabeljauw (ontdaan van graten en vel) in blokjes van 3 cm. Verwijder het darmkanaal van de roze garnalen. Spoel de inktvisringen goed af onder koud water en dep droog. De sint-jakobsvruchten mag je in hun geheel houden. Meng de vis met de rode ui, de rode peper en de gember. Laat even rusten in de koelkast. Voeg het limoensap en het vruchtvlees van de 6 passievruchten, de vissaus, de sesamolie en de helft van de koriander aan de kokosmelk toe. Laat 2 minuutjes rusten. Snijd de mango en de tomaat in fijne reepjes. Snijd de komkommer in heel fijne schijfjes. Rooster de cashewnoten en de sesamzaadjes apart in een droge pan zonder olie. Giet het kokosmelkmengsel bij de gemarineerde vis en schep voorzichtig de mango, tomaat en komkommer erdoorheen. Werk af met de geroosterde cashewnoten, sesamzaadjes en enkele blaadjes koriander.

3. Sint-Jakobsvruchten op een Bedje van Cañihua

#LNFairfood_Lifestyle_11

Voor 2 personen:
8 sint-jakobsvruchten
180 g cañihua (of miniquinoa)
450 ml water
1/2 bouillonblokje
2 lente-uitjes, fijngesneden
1/2 granaatappel
sap van 1 limoen
vleugje honing
2 cm gember, geschild en in reepjes
1 el olijfolie
peper en zout
Kook de cañihua in het water met bouillonblokje. Zet apart en laat afkoelen. Meng met de lente-uitjes. Snijd de sint-jakobsvruchten doormidden. Marineer met de olijfolie en wat grove peper. Lepel de pitjes uit de granaatappel en verfris ze met de helft van het limoensap. Dresseer de gemarineerde sint-jakobsvruchten en de granaatappelpitjes op een bedje van cañihua. Werk af met een snuifje zout, enkele reepjes gember, een vleugje honing en wat limoensap.

#LNFAIRFOOD (€ 24,99) zal  vanaf 12 oktober verkrijgbaar zijn in de boekhandel en op www.lnknits.com en in de LN|Knits Flagship Store.

 

Meer foodspiration:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content