Licht & lekker: gemarineerde gegrilde ananas met kokosroom
Nog zin in iets zoets na een uitgebreid diner op de BBQ maar geen plaats meer voor sticky marshmallows? Deze gegrilde ananas met kokosroom is een perfect lichte keuze.
Ingrediënten
Voor 4-8 personen
Ananas 1 (schoongemaakt)
Voor de marinade:
- Whisky 50 ml
- Ahornsiroop 100 ml (of 100 g bruine suiker)
- Kaneelpoeder 1 tl
- Boter 2 el
Voor de kokosroom:
- Volvette kokosroom 8 el (2 blikjes)
- Suiker 2 à 3 el
Voor de muntsuiker:
- Suiker 100 g
- Verse munt 1 bosje
Bereidingswijze
Mix de munt en suiker in een blender tot de suiker lichtgroen ziet. Bewaar dit in de koelkast. Maak de marinade: laat de boter langzaam smelten en mix er de andere ingrediënten voor de marinade door. Prik de ananas op een grillspit voor de BBQ, en zet die boven het heetste gedeelte. Bestrijk de ananas met de marinade, gril hem ongeveer 40 min. en draai de ananas regelmatig. Schep ten slotte het vette, romige deel uit de blikjes kokosroom (de rest kun je gebruiken voor een verfrissend drankje) en klop het op zoals je met slagroom zou doen. Breng op smaak met suiker. Snij de nog warme ananas in plakjes en serveer met kokosroom en muntsuiker
Meer zomerse recepten:
- Gezonde lunch: springrolls met seizoensgroenten en feta
- 5 x slanke BBQ-recepten
- Waan je in Hawaï: 3 heerlijke poké-recepten om zelf te maken
DOOR: ANN VAN DER AUWERA, FOTO’S: WOUT HENDRICKX
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier