Licht en luchtig: Gegrild zomerfruit op de BBQ met frisse yoghurt en pistachenoten
Na een vullende BBQ-maaltijd op een warme zomeravond is een chocoladetaart of cheesecake misschien niet meteen de beste keuze. Een fris dessertje daarentegen smaakt altijd. Voor dit recept hoef je zelfs geen tijd in de keuken te spenderen: je hebt enkel je BBQ nog heel even nodig.
Dit heb je nodig:
- 4 zakjes vanillesuiker
- 2 el vloeibare honing
- 2 rijpe nectarines in schijfjes
- 2 rijpe perziken in schijfjes
- 200 g braambessen
- 1 dobbelsteen gember geraspt
- 60 g kristalsuiker
- 250 g volle yoghurt
- 4 tl pistachenoten fijngehakt
- 60 g kristalsuiker
Zo maak je het:
Roer 3 zakjes vanillesuiker door de honing en smeer dit over de nectarine- en perzikschijfjes.
Schik de schijfjes tussen 2 roosters en grill op de BBQ.
Doe de braambessen in een BBQ-bestendig pannetje en voeg gember, 1 zakje vanillesuiker en kristalsuiker toe. Zet het pannetje op de BBQ tot de braambessen zacht zijn (voeg eventueel wat water toe).
Schep op elk bord een lepel yoghurt en schik er de perziken en nectarines op. Doe er een lepel braambessen bij en werk af met de pistachenoten.
Tekst: Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx
Nog meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier