Lekkere side dish: gegrilde savooikool met fontina en parmezaan
08 mrt 2019
Het waait, het regent, het is koud. Doe ons dus maar een portie comfortfood. Maar omdat de lente voor de deur staat, gaan we voor gezond, met lekker veel groenten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
• 1/2 groene kool
• 180 g geraspte fontina-kaas
• 80 g parmezaanse kaas
• 1/2 bosje salie (alleen de blaadjes)
• 100 g boter
• zeezout en zwarte peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de bladeren van de kool los. Snij het harde stuk eruit.
- Blancheer de bladeren enkele minuten in een pot kokend water. Haal ze eruit zodra ze zacht zijn en laat even uitdampen. Schik de bladeren in een ovenschaal. Strooi er de geraspte fontina en parmezaan over. Voeg een scheutje olijfolie, een snuif zout en flink wat peper toe.
- Bak ca. 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven (tot de kool krokant en bovenaan goudbruin is).
- Smelt de boter in een pan. Bak de salieblaadjes kort, tot ze krokant zijn en de boter lichtbruin.
- Schep deze salieboter en -blaadjes dan over de kool, en voeg nog wat geraspte parmezaan toe. Een geweldige combinatie!
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Meer artikels over food:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier