Lekker én gezond: gebakken heek met asperges
22 apr 2019
Daar zijn de asperges weer. Overheerlijk én vooral gezond. Hoog tijd dus om ze op tafel te toveren. Nood aan inspiratie? Dit receptje van Jean Sur Mer met heek is in een mum van tijd klaar.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 Jean sur Mer lekkerbekken (Bestellen kan hier)
- 12 groene asperges
- 400g boter
- Nootmuskaat
- 1 bussel platte peterselie
- 6 eieren
Bereiding
- Kook 1 liter water met 20g zout, voeg daarna na het schillen de asperges toe voor ongeveer 1 minuut (=blancheren).
- Spoel ze vervolgens in ijswater (rafficheren).
- Gebruik hetzelfde water om de eieren 8 min. te koken.
- Pel de eieren, hak ze in stukjes en voeg toe aan de gesmolten boter. Breng op smaak met nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout.
- Frituur de lekkerbek, dat kan in de pan of in de frietpot (zie bereiding op de verpakking).
Meer recepten met asperges:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier