Italiaans dessert: bananenijs met koffiekaramel
12 okt 2020
Graag Italiaans op het menu? Probeer eens iets nieuws en ga voor veganistisch. Luna Trapani , de 23-jarige Italiaans-Vlaamse kok bewijst dat vegan en Italiaans heel goed samen gaan. In haar nieuwe boek ‘Veganista‘ deelt ze maar liefst 60 Italiaanse recepten die veganistisch zijn. En wij mogen er alvast 3 verklappen. Vandaag affogato al caramello oftewel bananenijs met koffiekaramel.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 4 bananen, uit de diepvries
- koffiekaramel
- 120 ml kokosmelk, uit blik
- 120 ml sterke koffie
- 50 g kokosbloesemsuiker
- koffiebonen
Zo maak je het:
- Doe de bananen in een hogesnelheidsblender en laat draaien totdat zich een ijsachtige substantie heeft gevormd. Schep deze in twee glazen dessertbakjes en zet deze in de
vriezer, terwijl je de koffiekaramel maakt. - Doe de ingredienten voor de karamel in een steelpan en roer ze door elkaar. Zet de pan op hoog vuur en laat het mengsel onder zo nu en dan roeren koken en borrelen totdat het ingedikt is. Dat duurt ca. 10-15 min.
- Haal de met het bananenijs gevulde bakjes uit de vriezer en giet de koffiekaramel eroverheen. Garneer met wat koffiebonen.
TIP
Garneer eventueel met wat geraspte vegan pure chocolade.
Meer veganistische recepten proberen? Veganista – Uitgegeven door Lannoo – is nu verkrijgbaar voor € 25,99
MEER ITALIAANSE RECEPTEN:
- Italiaans bijgerecht: gegrilde groenten met salsa salmoriglo
- Het Italiaanse dessert dat je nú wil proeven
- 3 x Italiaanse recepten om dit weekend te proberen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier