Italiaans bijgerecht: gegrilde groenten met salsa salmoriglo

Daar is de zon! Tijd om de barbecue boven te halen. En naast vlees of veggie snacks mogen ook groenten niet ontbreken. Wat dacht je van deze heerlijke gegrilde groenten op Italiaanse wijze. Om duimen en vingers bij af te likken!

Ingrediënten:

Voor de salsa:

  • 120 ml olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 30 g bladpeterselie
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 10 g gedroogde oregano
  • zeezout en versgemalen peper

Voor de groenten:

  • handvol verse blaadjes oregano en basilicum
  • 500 g verse groene aspergepunten
  • 4 schoongemaakte artisjokharten (reeds gegaard)
  • 4 sneetjes oud brood

Hoe maak je het?

  • Meng alle ingrediënten voor de salsa. Zet opzij.
  • Rooster de aspergepunten op de BBQ, onder de grill van de oven of in een hete grillpan. Doe daarna hetzelfde met de artisjokharten en het brood.
  • Serveer het brood en de geroosterde groenten met de salsa. Werk af met verse blaadjes oregano en basilicum.

Tip:

  • Deze frisse saus op basis van citroen en olijfolie staat op elke Siciliaanse tafel klaar om over groenten, gegrilde vis of vlees te scheppen, maar past ook perfect bij een romige burrata.

Nog meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content