7 x lekkere & gezonde ijsjes om thuis zelf te maken
De temperaturen gaan de komende weken aardig de lucht in. En wat is er beter om te verkoelen, dan een verfrissend ijsje? Met Ć©Ć©n van deze overheerlijke, gezonde en vooral makkelijk te bereiden homemade ijsjes-recepten komt dat zeker goed.
1. Waterijsje met mango
Wat je nodig hebt (voor 8 Ć 12 waterijsjes):
- 2 kopjes rijpe mango in blokjes
- 1,5 kopje Griekse yoghurt
- 1,5 kopje melk
- 2 koffielepels suiker
- snuifje kardemom
- snuifje zout
Zo maak je het:
Gooi alle ingrediĆ«nten in de blender en meng ze tot een smeuĆÆge massa. Giet de gemixte mango vervolgens in de waterijsvormpjes en vries ze in gedurende een nacht. Om de waterijsjes uit de vorm te halen overgiet je ze best kort met warm water.
2. Aardbeien-limoenijsjes
Wat je nodig hebt (voor 4 personen):
- 200 ml kokosroom (blikje)
- 175 ml volvette kokosmelk of 175 ml slagroom
- 2 tl natuurlijke zoetstof of 2 druppels vloeibare stevia
- 1 el versgeperst limoensap
- 35 g aardbeien, kroontjes verwijderd, in plakjes (eventueel uit de diepvries)
Zo maak je het:
Doe de kokosroom in een keukenmachine of blender en meng er de zoetstof en het limoensap door. 2. Voeg de aardbeien toe en meng ze met de pulseerknop kort door de room. Let op dat je het fruit niet helemaal fijnhakt. 3. Schenk het mengsel in ijsvormpjes en laat de ijsjes minstens 2 uur opstijven in de diepvries.
Ingrediƫntentip: Je kunt de aardbeien ook vervangen door bramen.
Recept: Jen Fisch, Keto in 5.
3. Waterijsje met meloen en munt
Wat je nodig hebt (voor 6 waterijsjes):
- 1,5 kopje roze meloen (kanteloep) in blokjes
- 1 koffielepel sinaasappelsap
- 1,5 kopje witte meloen (galia) in blokjes
- 1 koffielepel geconcentreerd limoensap
- 2 blaadjes munt
Zo maak je het:
Pureer de roze meloen en het sinaasappelsap in de blender. Verdeel de smeuiige massa over de waterijsvormpjes. Vul ze ongeveer tot in de helft. Plaats de ijsjes gedurende 30 minuten in de diepvries totdat ze net bevroren zijn. Pureer vervolgens de witte meloen, het limoensap en de munt. Giet deze massa over de ijsjes en zet ze gedurende drie uur in de vriezer. Daarna heb je lekkere, frisse en tweekleurige waterijsjes.
4. Frambozenijs met champagne
Wat je nodig hebt:
- 1 flesĀ champagneĀ ofĀ prosecco
- 1 glasĀ vanille-ijsĀ ofĀ frozen yoghurt
- FrambozensausĀ (framboosjes, kristalsuiker en vanille-extract)
- VerseĀ frambozen
Zo maak je het:
Giet watĀ frambozensausĀ in eenĀ champagneglas. Voeg twee kleineĀ bolletjes vanille-ijsĀ toe en giet er extra saus over. Overgiet metĀ champagne, verse framboosjesĀ en nog een klein beetjeĀ frambozensaus! Yummie!
5. Bananenijs met rum
Wat je nodig hebt:
- 3 eetlepelsĀ gezouten boter
- 1/3 kopjeĀ bruine suiker
- 1/2 eetlepelĀ kaneel
- 3 eetlepelsĀ (kokos)rum
- 3Ā bananen
- 2 eetlepelsĀ slagroom
- Vanille-ijs
Zo maak je het:
Smelt de boter en voeg de bruine suiker en kaneel toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Voeg de rum toe en laat 1 minuut koken. Voeg daarna de bananen en room toe en laat afkoelen. Giet het mengsel over je ijsje and you’ll have yummie in your tummy!
6. Mokka-ijsjes met chocolade
Wat je nodig hebt (voor 4 personen):
- 500 ml koffie, afgekoeld
- 200 ml kokosroom (blikje)
- 175 ml volvette kokosmelk of 175 ml slagroom
- 2 tl natuurlijke zoetstof of 2 druppels vloeibare stevia
- 2 el suikervrije chocoladedruppels
Zo maak je het:
Doe de kokosroom en de koffie in een keukenmachine of blender en meng er de zoetstof door. 2. Schenk het mengsel in ijsvormpjes en voeg aan elk vormpje een paar stukjes chocolade toe. 3. Laat de ijsjes minstens 2 uur opstijven in de diepvries.
Ingrediƫntentip: Gebruik naar smaak meer of minder zoetstof.
Variaties: Net als in een kopje koffie kun je aan koffie in ijsvorm ook je favoriete suikervrije smaakmakers toevoegen, zoals: kaneel, vanille of eiwitpoeder met chocoladesmaak.
Recept: Jen Fisch, Keto in 5.
7. Blauwe bessen-ijs met vodka
Wat je nodig hebt:
- Een half kopjeĀ blauwe bessen
- 100 mlĀ Pearl Blueberry Vodka
- 1 kopjeĀ bruiswater
- Vanille-ijs
Zo maak je het:
Blend de blauwe bessen, de wodka en het bruiswater zo’n 15 minuutjes. Schep 3 bolletjes vanille-ijs in je glas en giet de mix hierover. Werk af met blauwe besjes and enjoy!
Meer food:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier