6 x idyllische (pop-up) restaurants die je kan boeken voor de zomer

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Na zo’n twee jaar op onze – ahum – honger te zitten, is ons culinair landschap weer in volle bloei. Zin om jezelf te trakteren op een etentje in een prachtige setting? Reserveer nu alvast je tafeltje voor zomer op deze idyllische plekjes.

1. Dinner On The Lake (verschillende locaties)

Wauw-factor? Het concept van Dinner On The Lake is ijzersterk en waarom hoeven we je vast niet te vertellen. Dit jaar drijft het culinair vlot op maar liefst vier nieuwe locaties in Vlaanderen. “Voor deze 7de editie trekken we met ons On Tour concept naar vier verborgen parels in eigen land,” aldus Jeremy Buyle, founder van Dinner On The Lake. “Voor het eerst in de geschiedenis van Dinner On The Lake hoort daar ook een badstad bij.” Want, naast de jachthaven in Kinrooi, het Domein Breeven in Bornem en het kasteeldomein Nieuwermolen in Dilbeek dobber je dit jaar ook op het meer van het Maria-Hendrikapark in Oostende. Loopt het water je in de mond? Proef de zomer op je bord, geniet van lokale ingrediënten en beleef een magische avond!

Wat kost dat? € 159/pp voor de volledige experience:

  • Aperitief bij aankomst.
  • Twee amuses.
  • Diner met vijf gangen (in het menu wordt standaard zowel vlees als vis voorzien. Als je dat wenst, kan je kiezen voor een optie met enkel vlees, enkel vis of enkel vegetarisch).
  • Alcoholische & non-alcoholische dranken tijdens het eten (t.e.m. dessert. Consumpties of digestieven achteraf zijn niet inbegrepen)?
  • Koffie en thee na dessert.

Op een vlot is er plek voor 24 personen.

Waar moet ik zijn?

📍Kinrooi | De Spaanjerd marina – van april tot mei⁠
📍Bornem | Domein Breeven – van april tot juni
📍Oostende | Maria Hendrikapark – van juni tot september
📍Dilbeek | Kasteel van Nieuwermolen – van juli tot september⁠

Reservatie via dinneronthelake.com.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2. SERRE pop-up (Deinze)

Wauw-factor? Van vrijdag 6 mei tot en met zondag 12 juni strijkt SERRE opnieuw neer op een betoverende locatie op een boogscheut van Gent. Voor de tweede keer vormen de tuinen van het Kasteel van Ooidonk het decor voor deze unieke, culinaire belevenis. “In 2021 zochten we een manier om gezellig en veilig met elkaar te tafelen,” vertelt bedenker Michiel Vanderheyden. “Uit die gedachte is het pop-up restaurant ‘Serre’ geboren. Het werd een succes en daarom keren we met een nieuwe editie terug naar de plek waar het allemaal begon. Het domein, dat aan de oevers van de Leie ligt, spreekt enorm tot de verbeelding. We plaatsen nu 12 in plaats van 10 serres, die elk 6 personen kunnen ontvangen of die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Er is ook een terras met ruimte voor zo’n 120 personen.” Net als de vorige edities staan de chefs van Garçon Catering, Daniel Deruyter en Lucas Lefebure, achter het fornuis. Ze brengen een pure keuken met verrassende smaken in een sharing concept. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is er live-muziek. Ook dit jaar plannen ze nog een tweede pop-up (vorig jaar kon je ook op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel dineren). “Waar we na 12 juni naartoe trekken, geven we nog niet prijs, maar we beloven dat de locatie minstens even origineel en adembenemend wordt.”

Wat kost dat? Een lunchmenu (excl. drank) kost € 60/pp. Voor een diner (excl. drank) betaal je € 80/pp. Er zijn serres van 2 tot 16 personen.

Waar moet ik zijn? Kasteel van Ooidonk, Ooidonkdreef 9, 9800 Deinze – serrepopup.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

3. Dinner at the vineyard – by Wijngoed Rhode (Gontrode)

Wauw-factor? Binnenkort proef je de Belgische, witte wijnen van Wijngoed Rhode opnieuw tijdens ‘dinner at the vineyard’. Van mei tot augustus dineer je exclusief tussen hun wijngaarden in Melle, vlakbij Gent. Het aperitief word je gereserveerd op het wijnterras, het intiem diner – door Traiteur Toulouse – verorber je onder de stijlvolle Sout-African Shelter. Waan jezelf even op vakantie…

Wat kost dat? € 135/pp all-in (incl. BTW). Bestaat jouw reservatie uit 6 tot 8 personen, dan stellen ze een tweede tafel ter beschikking voor een andere groep (max. 2 tafelgezelschappen per diner). Boek je voor meer dan 8 personen, dan heb je de locatie exclusief voor jouw gezelschap.

Zo ziet een avondsessie eruit:

  • Je dineert van 19u tot 23u en geniet van zonsondergang in het wijndomein.
  • Aperitief: mousserende, Belgische wijn van het domein.
  • 5-gangen diner met aangepaste wijnen (3 voorgerechten – hoofdgerecht – dessert).
  • Inclusief koffie of thee.
  • Uitgebreide drankenformule niet-alcoholisch en alcoholisch (volledige fles witte wijn per persoon, op vraag bieden ze ook rode wijn aan die niet van het huis is).

Reservatie via reservations@dinneratthevineyard.be. Boekingen gaan open vanaf 21/03/2022!

Waar moet ik zijn? Wijngoed Rhode, Vinkeslag z/n, 9090 Gontrode – wijngoed-rhode.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

4. De Vijvers – by Colette (Averbode)

Wauw-factor? Midden in het Hageland ligt het rustgevende Averbode – niét enkel gekend om haar abdij en rijke adellijk, literaire geschiedenis. De gemeente wordt volledig omringd door Averbode Bos en Averbode Heide en ligt middenin het natuurgebied De Merode. Een prachtig stukje hier is domein ‘De Vijvers’ waar Chef Thijs Vervloet, van Michelin-ster restaurant Colette (*), een jaar geleden zijn droom in vervulling liet gaan. Aan de rand van het prachtige water, openende hij in mei 2021 ‘Bistro De Vijvers’ waar je sindsdien zijn  verfijnde Belgisch-Franse keuken proeft in een adembenemende setting.

Wat kost dat? Een lunchmenu kost € 42 (excl. drank) maar je kan ’s middags ook, net als ’s avonds, à la carte eten.

Waar moet ik zijn? Domein De Vijvers, Judocus Pauwelslaan, 3271 Averbode – bistrodevijvers.be.

https://www.instagram.com/p/CRjLvgcLc7y/

5. Under The Stars (De Vijvers van Averbode)

Wauw-factor? Aan diezelfde vijvers van Averbode dineer je tussen 3 juni en 21 augustus 2022 onder de sterren. De domes van Under The Stars landen er voor 3 maanden om je te verwennen met de heerlijke creaties van Karel Knockaert, winnaar van Mijn Pop-up Restaurant 2017 en intussen een klinkende naam in de wereld van smoking, grilling en barbecue. Voor Under The Stars verlegt hij de grenzen van outdoor cooking en verrast hij de gasten met een uitgebreid 6-gangen diner. Volle buik en moe? No worries, je kan ook blijven slapen! Dankzij de samenwerking met Glamp & Dine geniet je van een luxueuze glamping op hetzelfde domein.

Wat kost dat? Een Golden Star 6-gangen diner heb je vanaf € 129 per persoon. Je kiest uit twee type domes: de Souls Connect (plaats voor 4 à 6 personen, ideaal voor met familie, vrienden of collega’s) of de Lovers Connect (ideaal voor een romantische date met 2).

Waar moet ik zijn? De Vijvers van Averbode in Scherpenheuvel-Zichem –underthestars.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

6. The Winery Pop-up (Lochristi)

Wauw-factor? Wijnliefhebbers genieten dit jaar opnieuw van Nobels fine dining concept want het wijndomein organiseert een tweede editie van The Winery. Hiervoor plaatsen ze temidden van hun wijngaarden een stijlvolle, verwarmde tent met zicht op hun druivenranken. Chefs Sam D’Huyvetter, Gilles Bogaert en Jordin Michiels verwennen je met een heerlijk 10-gangen menu en zorgen voor een onvergetelijke, culinaire beleving.

Wat kost dat? € 195/pp voor een 10-gangenmenu, glaasje bubbels, aangepaste wijnen én plat/bruisend water. Je kan ook naar een alcoholvrije formule vragen met huisgemaakte sapjes (€ 180/pp).

Waar moet ik zijn? Wijndomein Nobel, Hoekskensstraat, 9080 Lochristi – thewinerybe.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ook leuk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content