Ice ice baby: ijsthee van hibiscus met munt en limoen

Op zoek naar de perfecte dorstlesser? Wat dacht je van een ijskoude huisgemaakte iced tea? Een ijsthee van hibiscus heeft een zoete, cranberry-achtige smaak mét de bijhorende mooie dieprode kleur. De subtiele toetsen van munt en limoen maken deze thee intens verfrissend. Ideaal om je droge keel te smeren op een hete zomerdag.

Recept: ijsthee van hibiscus met munt en limoen

Deze ijsthee met hibiscus ís niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook heel mooi uit. Serveer het drankje in een elegante glazen karaf met wat verse muntblaadjes voor een smakelijk contrast.

Dit heb je nodig: 

  • 5 g gedroogde hibiscusbloemetjes
  • 1 l water
  • 2 el honing
  • het sap van 1 citroen
  • 2 limoenen
  • ijsblokjes
  • 4 takjes munt

Zo maak je het: 

Giet 1 liter kokend water over de bloemetjes. Roer de honing erdoor. Laat afkoelen. Zeef. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat extra honing. Werk af met munt en schijfjes limoen. Doe net voor het serveren voldoende ijs bij de thee, zodat hij ijs- en ijskoud is.

Tip: Hibiscus vind je bij natuurvoedingswinkels of online. In plaats van 5 gram losse bloemetjes kun je ook 4 zakjes hibiscusthee gebruiken.

 

Nog meer heerlijke recepten:

Tekst: Ann van der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content