How to Slow & Puur eten

Weet jij welke origine je eten op je bord heeft? Was het nu een Duitse of Belgische koe? En kwam de tomaat uit grootmoeder's groententuin of uit Spanje? Om er zeker van te zijn namen we de nieuwe culinaire creatie 'Slow en Puur' onder de loep. We zijn benieuwd! 

Wat is het? 

De essentie van slow en puur? Weten waar een ingrediënt vandaan komt, en het de tijd geven om zich te ontpoppen tot een mooie en eerlijke culinaire creatie.
Neem nu Graanmarkt 13 in Antwerpen. Alleen wat lokaal en vers is, komt op het bord bij chef Seppe Nobels.

Lekker & gezond

Hoofdrolspelers zijn de groenten: seizoensgebonden groeten zijn klassiekers, maar ook zelfgekweekte kruiden en zelfs honing van een eigen bijenkorf midden in de stad.
Er komt ook vis en vlees op je bord, om alle voedingstoffen optimaal te intergeren in de slowfood levensstijl. 

Doe het zelf: slow food

Hoe begin je hier nu aan? Om te starten stel je best een lijstje op van alle plaatsen in je omgeving waar je bioproducten kan kopen. Leer kennis maken met de producenten en eet vooral fruit en groenten van het seizoen. Denk er eens aan zout, kruiden en specerijen wat vaker achterwege te laten. Als laatste een leuk voornemen: probeer iedere week een stuk fruit te eten dat je nog nooit geproefd hebt! 

Lees ook:

6 toprestaurants waar groenten een ereplaats krijgen
4 zomerse recepten met groenten

Partner Content

Gesponsorde content