Hmm try out: de Latijns-Amerikaanse keuken
Een van de leukste dingen van een citytrip: uit eten gaan en allerlei lekkere adresjes ontdekken. Sommige mensen reizen zelfs speciaal de nieuwste foodtrends achterna... Onze oog viel op de Latijns-Amerikaanse keuken. Er naar kijken doet ons al watertanden. Oeps...
De food buzz verplaatste zich de laatste decennia van Spanje naar Scandinavië, maar nu staan de spotlights op Zuid-Amerika gericht. Door de jaren heen is deze authentieke stijl van koken nog niet veel veranderd. En gelukkig maar!
Ceviche... wat?
Veel van de Zuid-Amerikaanse gerechten zijn gebaseerd op maïs, rijst, lokale granen, bonen en pompoen. Ceviche, een traditioneel, typisch Zuid-Amerikaans gerecht, is een rauwe visschotel gemarineerd met citroen. Deze maaltijd is hotter dan hot, dus uitproberen maar! De beste plek om hem te proeven, is La Canta Rana. Dat restaurant ligt in Barranco, de artistiekere wijk van Lima, het Soho van de stad.
Ook in Europa!
Dichter bij huis kun je onder andere terecht bij Ceviche in Londen, waar je het vermaarde gerecht kunt proeven terwijl ze het vers voor je neus aan de toog klaarmaken.
Het Antwerpse El Bife brengt twee werelden bij elkaar in hun keuken, je kan er proeven van de Latijns-Amerikaanse specialiteiten maareven goed van de Belgische klassiekers. Een lekkere aanrader voor de groentjes onder ons!
Meer Latijns-Amerikaanse hotspots vind je in New York; Cosme, in Amsterdam; Salmuera, in Parijs; Bululu Arepera en in Barcelona, Pakta.
Lees ook:
De 10 populairste superfoods en hun werking
Mindful eten doe je zo: 7 tips