Hét smulevent: Gent Smaakt
Van 28 mei tot 1 juni opent het grootste openluchtrestaurant van Gent de deuren voor de vierde editie van Gent Smaakt. Op het Emile Braunplein serveren dan vijf meidagen lang de beste restaurants en culinaire meesters van Gent en omstreken hun lekkerste gerechtjes in amusevorm. Ook kun je er terecht voor een kaas- en bierdegustatie met Kaasmeester van Tricht en geeft Wim Ballieu een cursus gehaktballen maken voor kinderen.
Onze favoriete deelnemers
Coeur d’Artichaut
Tom van Lysebettens van Coeur d’Artichaut gaat voor eenvoudige gerechten vol smaak zoals lam met jonge spinazie, crème van geroosterde tomaat en citroen.
Coeur d’Artichaut, Onderbergen 6, 9000 Gent. 09/225.33.18.
Brasserie Pakhuis
Brasserrie pakhuis serveert klassiekers uit de volkse én fijnere brasseriekeuken. Designer/kok Antoine Pinto ontwierp zelf zijn restaurant met veel staal en smeedijzer.
Brasserie Pakhuis, Schuurkenstraat 4, 9000 Gent. 09/223.55.55.
Naturell
Lieven Lootens van het gloednieuwe Naturell creëert een totaalbeleving waarin beelden, geluid en geuren de gerechten begeleiden.
Naturell, Jan Breydelstraat 10, 9000 Gent. 09/279.07.08.
Julie’s House
Julie's House maakt lichte taarten, cakes en muffins met boter en eieren van de boer en vers fruit. Zowat alles is artisanaal gemaakt.
Julie’s House, Kraanlei 13, 9000 Gent. 09/233.33.90.
>>Een stadsplan van Gent ontdek je hier.