Hét restaurant: Gillis

Gent is dé veggie-stad, maar wie toch goesting heeft in een serieus stuk vlees, moet niet wanhopen. De broers Lukas en Omer Candries (een kok en een slager!) openden een vleesrestaurant met maar liefst acht verschillende rundrassen op de kaart.

Wij proefden bij Gillis de gerijpte entrecôtes van een Aubrac (Fr) en een Rubia Gallega (Sp). Het vlees is smaakvol gebakken volgens de regels van de kunst en mag ook rusten voordat het aan tafel wordt gebracht, waardoor het heerlijk mals is. Je krijgt er standaard drie klassieke sauzen bij (bearnaise-, bordelaise- en pepersaus), dik gesneden frieten en een slaatje. Verwacht geen hocus pocus, toeters of bellen, maar wel vakmanschap, goede producten en een warm onthaal. 

Gillis, Hoogstraat 23, 9000 Gent. Gesloten op zondag en maandag.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Ontdek meer resto-nieuws

Limburg

Het Burgemeestershuisin Lommel heropent midden augustus. De salons werden omgebouwd tot luxerestaurant in Louis XVI-stijl en de eetkamer doet dienst als taperia, waar je bij een drankje kunt genieten van kleinere hapjes.

Het Burgemeestershuis , Stationsstraat 2, 3920 Lommel.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Antwerpen

Sushi-fans uit de zuidrand van de stad Antwerpen (Wilrijk, Edegem, Mortsel) weten hoe moeilijk het is om hun instant craving naar sushi te bevredigen. Gelukkig is er nu in Wilrijk een nieuwe vestiging van het gekende Sushi Palace. Zij leveren hun sushi's ook in deze regio aan huis.

Sushi Palace, Jules Moretuslei 379, 2610 Wilrijk.

> Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

Topchef Kwinten De Paepe verliet dit jaar zijn eigen restaurant Trente en ging aan de slag bij Brouwerij De Kroon inNeerijse. Nu is ook duidelijk geworden wat hij daar doet: topgerechten creëren mét bier. Zeker te ontdekken!

Brouwerij De Kroon , Beekstraat 20, 3040 Neerijse.
> Ontdek hier een wegenkaartje

West-Vlaanderen

Brasserie Old Fisher in Knokke-Heist onderging een complete metamorfose: nostalgie maakte plaats voor een moderne brasserielook. Op de kaart staan heerlijkheden als carpaccio van langoustines met ganzenlever, blokjes kalfstong, bloemkool, crème van pickels en kruidensalade.

Old Fisher, Heldenplein 33, 8301 Knokke-Heist.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Sinds kort kun je gaan lunchen bij Prélude, de eerste Brusselse bentobar. Bento is lunchen op z'n Japans: alles zelfgemaakt en verpakt in een leuke brooddoos met vakjes. Bij Prélude hoef je zelf niets te doen en kun je elke dag kiezen uit drie formules: veggie, vlees of vis. Om ter plekke te eten of om mee te nemen.

Prélude, Antoine Dansaertstraat 82-84, 1060 Sint-Gillis.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content