Hét restaurant: De Broodkeuken

De befaamde Antwerpse bakker Toon De Klerck, ex-patissier van Peter Goossens, sloot een deal met horecavrouw Sarah Spaanderman. Vooraan in haar nieuwe zaak verkoopt hij zijn brood en gebak. Achteraan installeerde zij een open keuken met 45 zitplaatsen waar ze naast broodjes ook salades, quiches en warme gerechten serveert.

Nachtraven kunnen er zelfs de hele dag ontbijten. Op het menu staat onder meer een hotdog met kippenworst en zoetzure groenten en een veggie burger met gesmolten kaas en guacamole. We proefden van een knapperige baguette belegd met pittige mayonaise, oosters gemarineerde kip, fijngesneden wortelen en kool. Een broodje met een echte plus, rijkelijk belegd en evenwichtig van smaak. De bediening gebeurt zonder kapsones en met de glimlach.

De Broodkeuken, Hoogstraat 45, 2000 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Mail het woord BROODKEUKEN naar feelitvoordeel@feeling.be. Met de code die je ontvangt, krijg je een gratis kop koffie in het restaurant.

BROODKEUKEN 2

Wie is Sarah Spaanderman?

Sarah Spaanderman deed ervaring op in de allereerste Antwerpse Pain Quotidien en in de Biologisch Dynamische Bakkerij. Daarna opende ze samen met haar man Jeremy Landsweert een populaire bistro in Niel. Nu leidt Jeremy De Kleine Zavel, één van de klassiekers in de Antwerpse restaurantscène. De Broodkeuken is in een knusse mix van vintage en hedendaagse functionaliteit ingericht. Leuk detail: op dezelfde plek was ooit een historische stadsbakkerij gevestigd.

Ontdek meer resto-nieuws

Antwerpen

Liefhebbers van street food kunnen van 19 tot 21 september terecht op de Scheldekaaien voor het foodtruckfestival Barrio Cantina: een groot overdekt openluchtrestaurant met tientallen originele foodtrucks. Op het menu staan wereldse hapjes, deejay-sessies, sympathieke randanimatie en een speelplek voor de jongsten.

Barrio Cantina, Scheldekaaien, 2050 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

West-Vlaanderen

Chef-koks die op een hoeve gaan koken met lokale hoeveproducten, dat is Bijzondere Boerenkost. Op 17 september gaat Patrick Devos (Brugge) aan de slag met de kaas van Zuivelboerderij Baliehof in Jabbeke. De week erna, op 24 en 25 september, verwerkt Hilde Stekelorum van restaurant Tapa-Tapa onder meer de venkel, courgette en rabarber van en in Het Warandehof in Alveringem. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Bijzondere Boerenkost, verschillende locaties.
> Reserveer nu

Limburg

De Dag van het Eetbare Landschap is een jaarlijkse terugkerende traditie in Bokrijk. De dag staat volledig in het teken van streekproducten en alles wat eetbaar is in de natuur. Naast diverse demonstraties, waaronder het artisanale brouwen van een historisch oorlogsbier, is dé magneet een streekproductenmarkt met 60 standen.

De Dag van het Eetbare Landschap, Openluchtmuseum Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Michel Boursy ruilde het fornuis van Rouge Tomate voor dat van zijn eigen ‘bistro urbain’ Gaspar. Hij neemt de gezonde keukenfilosofie van zijn vorige werkgever mee, zet ze om in lichte bistrogerechten en serveert er Franse en Italiaanse wijnen bij. Het terras is een zalig rustpunt.  

Gaspar Bistro Urbain, Franz Merjaystraat 165, 1050 Brussel.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Nu al in je agenda noteren: op 19 oktober gaat de zevende editie door van de Oestermarkt in Het Pakhuis in Gent. Je kunt meer dan 10 soorten oesters proeven uit Frankrijk, Zeeland en Engeland.  

Oestermarkt, Het Pakhuis, Schuurkenstraat 4, 9000 Gent. 
> Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content