Het favoriete recept van chef-mode Els Keymeulen

Gezellig tafelen het hele jaar door, dat is ‘Koken met Feeling’. In dit kookboek vind je niet alleen lekkere en gezonde recepten aangepast aan het seizoen, je krijgt er ook decotips en culinaire tricks bij! Vandaag deelt chef-mode Els Keymeulen haar favoriet gerecht uit 'Koken met Feeling': Lentepannenkoekjes.

Lentepannenkoekjes

biobrunch

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 250 g bloem
  • 400 ml water
  • 2 grote eieren
  • arachideolie
  • 4 zoete aardappels, in plakjes gegaard in de oven
  • 1 bussel lente-uitjes, fijngesneden
  • een bussel verse kruiden (bv. koriander en basilicum)
  • 2 dl zure room
  • een bosje bieslook, fijngesneden
  • gembersiroop
  • sesamzaadjes

Mix de bloem met het water en de eieren tot een beslag. Bak hier dunne flensjes van in olie. Beleg ze met de plakjes geroosterde zoete aardappel, lente-ui, verse kruiden, sesamzaad, de room gemengd met bieslook en eventueel wat gembersiroop. 

'Koken met Feeling’ is vanaf 29/09 verkrijgbaar in de betere boekhandel en via MagStore voor € 24,99 (aanbevolen prijs).

Els Keymeulen Chef-mode Els Keymeulen heeft iets met sokken-in-sandalen en eet tijdelijk droge boterhammen, zodat ze straks een Marni-outfit kan shoppen. 

Lees alle artikels van Els hier.

Lees ook het favoriete recept van hoofdredacteur An Brouckmans!

Partner Content

Gesponsorde content