Hemels bijgerechtje: zoetzure geroosterde uitjes met pijnboompitten & rozijnen
Het waait, het regent, het is koud. Doe ons dus maar een portie comfortfood. Maar omdat de lente voor de deur staat, gaan we voor gezond, met lekker veel groenten.
Wat heb je nodig? (voor 1 bokaaltje)
• 500 g ronde sjalotten
• 2 el boter
• 150 g suiker
• 50 ml balsamicoazijn
• peper en zout
• 250 ml rode wijn
• 1 laurierblaadje
• 50 g rozijnen
• 50 g pijnboompitten
Zo maak je het:
Maak de sjalotten schoon. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de sjalotten toe. Laat ze op een laag vuurtje zacht worden. Voeg de suiker toe. Laat zachtjes karamelliseren. Voeg dan de balsamicoazijn, het laurierblaadje en de rode wijn toe. Laat de sjalotten ca. 50 min op een laag vuur stoven tot ze volledig gaar zijn. Roer ondertussen af en toe en check dan meteen ook of er nog een beetje wijn bij moet. Voeg op het einde de rozijnen en pijnboompitten toe. Laat nog ca. 10 min verder garen. Laat afkoelen en bewaar in een bokaaltje tot je het samen met een mooi stuk kaas en brood kunt serveren.
Tip
Combineer deze uitjes met een mooi stuk kaas en brood, en je hebt een perfect tussen-, bij- of nagerecht.
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Meer over eten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier