Heerlijke ontbijtkoekjes van Ellemieke Vermolen
09 mrt 2018
Gezond, snel en gemakkelijk. De missie waarmee Ellemieke Vermolen, vrouw van Sergio Herman de brooddoos maaltijden omtoverde tot gezonde meeneemlunches. Ben je ook fan van een heerlijk ontbijt in de morgen, maar heb je vaak niet veel tijd? Met dit recept van Ellemieke begin je voortaan de dag op een gezonde manier!
INGREDIËNTEN
- 1 el chiazaadjes
- 350 gram havermout
- 1 tl wijnsteenpoeder
- 1 tl natriumcarbonaat
- 1 el kaneel
- 1 tl himalayazout
- 3 el appelmoes
- 60 ml (gesmolten) kokosolie
- 1 tl vanille-extract
- 60 ml rauwe honing
- 120 ml amandelmelk
- 50 gram cornflakes
- 30 gram rozijnen
- 25 gram gepofte quinoa
- ongebrande notenmix naar wens
BEREIDING:
- Laat de chiazaadjes 15 min zwellen in een glas met 3 eetlepels water.
- Hak 125 g havermout in een keukenmachine tot meel.
- Doe in een kom en doe de rest van de havermout erbij, samen met het wijnsteenpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en zout.
- Meng de appelmoes,kokosolie, het vanille-extract met de honing en chiazaadgelei in een kom en doe dat bij het meel.
- Voeg 120 ml amandelmelk toe. Nu heb je een dik beslag.
- Verdeel in ongeveer 10 stukken. Je kunt nu variëren met wat je erdoor mengt. Bijvoorbeeld 2 met cornflakes, 2 met noten en rozijnen en 2 met gepofte quinoa.
- Pak een deegbolletje, doe er je favoriete ingrediënten door en druk aan op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat je een grote ronde koek krijgt. Doe dit tot al het beslag op is.
- Bak 15-20 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Nog meer tips voor een gezond ontbijt:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier