Heerlijk zomers recept: vegan citroentaartjes
27 mei 2019
Probeer dit recept en geniet van zomers citroendessertje.
Wat heb je nodig? (4 pers)
- 400 g amandelen
- 400 g ontpitte dadels
- 200 g geraspte kokos
- 200 ml citroensap
- 300 ml kokosroom
- 75 ml rijstsiroop
- 5 tl citroenzeste
- 1 el agaragar
- een snuifje kurkuma
- enkele blaadjes munt
- wat citroenzeste voor de afwerking
- bloemsuiker
Zo maak je het klaar:
- Mix de amandelen, dadels en kokos in een keukenrobot tot een fijnkorrelig, plakkerig ‘deeg’. Druk dat in 4 taartvormpjes met een diameter van 8 cm en zet in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling: verwarm het citroensap, de kokosroom, rijstsiroop, zeste en kurkuma in een pannetje. Zodra het mengsel warm is, voeg je de agaragar toe. Roer tot alles goed gemengd is.
- Breng aan de kook. Laat 4 min op een laag vuur verder pruttelen. Laat de vulling dan afkoelen. Giet in de taartjesvormen. Laat opnieuw minstens 4 uur afkoelen in de koelkast.
- Werk voor het serveren af met wat munt, bloemsuiker en citroenzeste.
Meer recepten:
- Drie heerlijke en gezonde recepten die je moet geprobeerd hebben
- 5 x suikervrije ontbijtrecepten
- 3 veganistische recepten waar ook niet-veganisten dol op zijn
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier