Heerlijk: zo maak je red velvet brownies

De leukste cadeautjes zijn zelfgemaakt! Geef jij graag wat lekkers uit de keuken cadeau, dan zorgt Karolien Vanoppen voor inspiratie. In haar boek ‘Cadeautjes uit de keuken’ deelt ze recepten voor lekkers dat je kunt uitdelen. En het beste nieuws: wij mogen alvast drie recepten verklappen. Vandaag: Red velvet brownies.

Recept: Red velvet brownies

“Aan iemand uitleggen hoe een red velvet taart smaakt, als die dit nog nooit heeft gegeten,
is best moeilijk. Het smaakt wat naar chocolade, maar toch niet helemaal. Manlief is er nochtans van overtuigd dat ze naar kersen smaakt, maar dat zit tussen zijn oren. In elk geval is red velvet mijn favoriet als het op taarten aankomt. Héérlijk! Omdat een taart trakteren soms wat moeilijk is (moet ze in de koelkast, hoelang blijft ze goed...?), heb ik een brownievariant gemaakt. Mét Oreo’s. In mijn ogen zijn die koekjes best overroepen (sorry, not sorry), maar in brownies zijn ze wel fantastisch. Toch geen zin in? Laat ze gewoon achterwege. Als je deze brownies na het bakken afwerkt met roomkaasglazuur of met gesmolten witte chocolade, zijn ze overheerlijk.”

Ingrediënten voor een bakvorm van +/- 20 bij 30 cm

  • 85 g boter
  • 60 g pure chocolade
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 flesje rode voedingskleurstof of 1 el gelvariant
  • 1 tl vanille-extract
  • 95 g tarwebloem
  • 1 el cacaopoeder
  • snuifje zout
  • 150 g Oreo-koekjes

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de boter met de chocolade in een pannetje op een laag vuur. Haal het pannetje van het vuur, dan kan je daarin je beslag mengen. Voeg er de suiker en de eieren een voor een aan toe. Meng er de voedingskleurstof onder en het vanille-extract. Denk eraan dat je brownies het best niet te lang mengt. Als de eieren net verdwenen zijn in het beslag, is het al voldoende.
  • Meng de tarwebloem, het cacaopoeder en het zout met een garde voorzichtig onder het natte mengsel.
  • Leg een stuk bakpapier in je bakvorm of vet hem in. Verdeel het deeg over de bakvorm, breek de koekjes in grote stukken en verdeel ze over de brownie. Bak dan 20 tot 25 minuten op 175 C.
  • Haal de bakvorm uit de oven en laat de brownie afkoelen (al is hij ook erg lekker als hij nog een beetje warm is) en snijd hem daarna in grote stukken.

 

Meer recepten ontdekken of liever het boek cadeau doen? Cadeautjes uit de keuken van Karolien van Karolien Vanoppen is nu te koop. (Uitgeverij Pelckmans)

MEER LEKKERE DESSERTJES:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content