Heerlijk vieruurtje: gezonde brownietaart met rodevruchtentopping
25 aug 2019
September, dat is: terug aan het werk, terug naar school en een rush om alles geregeld te krijgen. Nog snel boodschappen doen en iets op tafel toveren. Houd je het graag gezond, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan heb je geluk, want in ‘Wat eten we vanavond? 2’, vind je opnieuw heel wat tips en recepten om een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. En op zondag genieten we met volle teugen van deze gezonde brownietaart!
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Oventijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
- Brownie
- 1 avocado
- 120 g havermout (of haverzemelen)
- 35 g raw cacaopoeder (of 100 g chocolade)
- 0,11 l water
- 1 el kokosolie
- 100 g dadels (ontpit)
- snuifje zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el agavestroop (optioneel)
Voor de topping:
- 250 g volle kwark
- 400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen…)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm doorsnede), klik de rand van de springvorm vast.
- Vet de randen in met wat kokosolie.
- Schil en ontpit de avocado. Voeg samen met de havermout, het cacaopoeder, water en kokosolie in een hakmolen of blender en mix alles. (Dit kan ook met een staafmixer in een hoge kom.)
- Voeg de dadels toe en mix alles nog eens goed. Voeg een snuifje zout en het bakpoeder toe en meng alles goed onder elkaar.
- Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet 15 minuten in de oven.
- Neem de brownie uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Haal de brownie daarna uit de springvorm. (Om te voorkomen dat de randen scheuren, snijd je het gebak best eerst
rondom rond los met een mes).
Topping
- Mix 100 g rode vruchten en roer ze door de volle kwark. Smeer dit mengsel over de brownie en werk af met de rest van de vruchten.
Extra tips
- In plaats van volle plattekaas, kun je ook mascarpone gebruiken. Dan wordt het natuurlijk wel iets rijkelijker.
- Heb je de brownie liever wat zoeter van smaak, voeg dan een eetlepel agavestroop toe aan het mengsel. Je kunt ook pure chocolade smelten en toevoegen in plaats van het rauwe cacaopoeder (check wat de beste chocoladekeuze is op pagina 32).
- Ook natuurlijke suikers (honing, agavestroop, esdoornstroop, kokosbloesemsuiker…) moet je met mate eten, want ze geven evengoed een hoge suikerpiek. Ze bevatten daarentegen wel vitaminen en mineralen.
MEER LEKKERE RECEPTEN:
- Recept: gevulde aubergines van Sandra Bekkari
- Zalig: gehaktballetjes met roomsaus uit de oven
- Licht genieten met Pascale Naessens: steak met witlofsalade
Dit recept komt uit ‘Wat eten we vanavond? 2 Gezonde drukte’
220 p , €25, Hier te koop
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier