Heerlijk vegetarisch recept: gevulde courgettes
27 aug 2019
September, dat is: terug aan het werk, terug naar school en een rush om alles geregeld te krijgen. Nog snel boodschappen doen en iets op tafel toveren. Houd je het graag gezond, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan heb je geluk, want in ‘Wat eten we vanavond? 2’, vind je opnieuw heel wat tips en recepten om een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Wat dacht je van vegetarisch, met deze gevulde courgettes?
Het geheim van de volle smaak zit in de kikkererwten die verwerkt werden in de saus!
- Voorbereidingstijd: 10 minuten (20 minuten extra als je de smeuïge tomatensaus niet meer in voorraad hebt)
- Oventijd: 25 minuten
Dit heb je nodig (4 personen)
- 1,5 liter smeuïge tomatensaus (zie pagina 75 in het boek)
- 4 courgetten
- 3 tl oregano
- 400 g kerstomaten
- 250 g mozzarella
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Ontdooi de tomatensaus of maak verse als je voorraad op is.
- Snijd de courgetten overlangs in tweeën en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees bij.
- Bestrooi de binnenkant van de courgetten met oregano.
- Snijd het vruchtvlees van de courgetten fijn en meng het onder de tomatensaus (eventueel mix je het geheel nog eens als je geen stukken in de saus wilt).
- Neem een vuurvaste ovenschotel en bedek met een laag tomatensaus. Leg de courgetten erop en vul ze met nog een laag saus.
- Snijd de kerstomaten in tweeën en leg op de courgetten.
- Snijd de mozzarella in stukken en leg op de kerstomaten.
- Strooi nog een klein beetje oregano over het geheel en plaats 25 minuten in de oven.
Tips:
- Heb je nog wat activiteiten voor de boeg waar je energie voor nodig hebt? Voeg wat volkorenrijst toe aan het gerecht.
- Gebruik gepelde tomaten uit blik als het snelmoet gaan of in de winter als de tomaten waterig zijn en minder intens van smaak.
MEER LEKKERE RECEPTEN:
- Recept: gevulde aubergines van Sandra Bekkari
- Zalig: gehaktballetjes met roomsaus uit de oven
- Licht genieten met Pascale Naessens: steak met witlofsalade
Dit recept komt uit ‘Wat eten we vanavond? 2 Gezonde drukte’
220 p , €25, Hier te koop
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier