Heerlijk & vegan: naanbroodjes met flespompoen

Wil je graag (af en toe) veganistisch koken, maar heb je geen idee waar te beginnen? In ‘Vegan in 5’ vind je meer dan 100 heerlijke recepten. Extra voordeel: je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Geen ingewikkelde recepten, maar heerlijk toegankelijke gerechten voor iedereen.

Het mooiste van deze geweldige naanbroodjes is dat ze zo gemakkelijk te maken zijn. We gebruiken twee ingrediënten om een heerlijk zoet brood te maken, dat we beleggen met een pittig pompoen-currymengsel. Deze broodjes zijn leuk en lekker en maken gegarandeerd indruk op je vrienden.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig

  • 350 g flespompoen
  • 130 g zelfrijzend bakmeel, plus extra voor het bestuiven
  • 130 g kokossojayoghurt, plus extra voor erbij
  • 1½ el madrascurrypasta
  • 80 g verse spinazie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de flespompoen, gooi de pitten weg en snijd het vruchtvlees in stukjes van 3 cm. Leg de stukjes op een andere (onbeklede) bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en voeg zout en peper toe. Bak ze ongeveer 30 min. in de oven, tot ze zacht zijn.
  • Maak ondertussen het deeg: meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en ½ theelepel zout in een grote mengkom. Leg het deeg op een flink met meel bestoven werkvlak en kneed het 1 minuut. Voeg wat meel toe als het deeg te kleverig is of wat yoghurt als het te droog is. De stevigheid hangt af van de yoghurt, maar het deeg mag net zo stevig zijn als brooddeeg. Verdeel het deeg in tweeën en bestuif een deegroller met bakmeel.
  • Rol elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 5 mm dik. Leg de stukken op de beklede bakplaat en zet ze apart.
  • Haal de stukjes pompoen uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen. Doe ze in een keukenmachine, voeg de currypasta en 1 eetlepel koud water toe en pureer tot het mengsel glad is.
  • Bestrijk de stukken deeg met het pompoenmengsel en bak ze 15 min. in de oven.
  • Verhit ondertussen de spinazie met een scheutje koud water 4-6 min. in een pan op middelhoog vuur, tot hij geslonken is; roer af en toe. Giet het overtollige vocht af.
  • Haal de broodjes uit de oven en beleg ze met de spinazie, wat extra yoghurt, een snufje peper en een beetje vergine olijfolie.

Smullen maar!

 

Meer recepten? Je vindt ze in ‘Vegan in 5’ van Roxy Pope en Ben Pook – Uitgeverij Spectrum (ISBN 978 90 00 36893 8) €20 – Hier verkrijgbaar. 

Meer veganistische recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content