Heerlijk Japans: ramen met bouillon, paddenstoelen en soja-ei

Zowel in kookboeken als op restaurant krijg je steeds vaker eten in een bowl geserveerd. Van smoothies tot ramen, kom maar op met die kommetjes.

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • kokosolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 grote ui
  • 5  cm gember
  • 1 kelp (wier)
  • 20  g gedroogde morieljes
  • 800 ml groentebouillon

Voor de eieren:

  • 6 el sojasaus
  • 6 el mirin
  • 12 el water
  • 4 eieren

Voor de afwerking:

  • 300 g sobanoedels
  • 200  g bimi of broccolini
  • handvol jonge spinazie
  • 1 bakje enoki golden champignons

Zo maak je het:

  • Verhit een halve eetlepel (kokos)olie en bak de knoflook, ui en gember 5 min op een zacht vuur, tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kelp en morieljes samen met een flinke scheut groentebouillon toe en roer goed door.
  • Schenk vervolgens de rest van de bouillon erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe het deksel op de pan en laat minimaal 1 uur zachtjes koken. Hoe langer je het laat trekken, hoe meer smaak de bouillon krijgt.
  • Warm de sojasaus met mirin en water op en laat even afkoelen.
  • Kook de eieren 6 min gaar en laat ze meteen in ijswater afkoelen.
  • Verwijder voorzichtig de schaal en leg ze in het soja-mirin-water. Laat ze 30 min tot 3 dagen trekken.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom of kook ook de bimi gaar.
  • Zeef de bouillon en hou de ondertussen zachte morieljes opzij. Snij ze fijn.
  • Verdeel de noedels over 4 kommen, schenk de bouillon erover en serveer met enkele knapperige spinazieblaadjes, enoki- champignons, bimi en soja-ei. Als je het ei opent, is de kern nog zacht en vloeibaar.

 

Meer recepten:

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content