Heerlijk: homemade falafel uit Plan Vegan van Nathalie Meskens

In ‘Plan Vegan’ deelt Nathalie Meksens tips en recepten voor een vegan levensstijl. Graag proberen, maar geen idee waar beginnen? Nathalie tipt hier alvast enkele favorieten. Vandaag: homemade falafel. Om duimen en vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig:

  • 150 g gedroogde kikkererwten (= 300 g geweekte kikkererwten)
  • 1 bosje bladpeterselie, gehakt
  • 2 el koriander, gehakt
  • 1 middelgrote witte ui, fijngesnipperd
  • zeste van ½ citroen
  • zwarte peper en zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het:

  • Week de gedroogde kikkererwten 24 uur op voorhand in koud water. Ververs het water na 12 uur. Let erop dat je de kikkererwten in voldoende water (± 1 l) te weken zet, want ze zetten uit. Weeg 300 g af van de geweekte kikkererwten.
  • Mix de kikkererwten tot de structuur van grof zand. Voeg de andere ingrediënten toe en mix verder tot een dikke pasta.
  • Zet het mengsel, afgedekt met plastic folie, voor minstens 1 uur weg in de koelkast.
  • Neem het uit de koelkast, maak je handen nat en rol er balletjes van.
  • Verwarm de friteuse tot een temperatuur van 170 °C of verwarm de olie in een braadpan. Wanneer de olie begint te ‘dansen’, is ze warm genoeg om te frituren.
  • Let op dat de olie warm genoeg is, want anders zakken de balletjes naar de bodem en zullen ze niet mooi krokant worden of uiteenvallen. Is je olie te warm, dan zullen ze verbranden aan de buitenkant en binnenin nog rauw zijn. Frituur de balletjes 4 à 5 minuten in de olie.

Meer recepten ontdekken? Plan Vegan van Nathalie Meskens is hier te koop. (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – € 24,99)

MEER VEGAN RECEPTEN:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content