Heerlijk: gevulde zoete aardappel
23 sep 2018
Zin om gezellig samen te koken dit weekend, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Deze gevulde zoete aardappel is om duimen en vingers bij af te likken.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 2 uien
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 300 g tomatenblokjes
- 1 ei
- 30 g rozijnen
- 100 g gemalen
- cheddar
- 4 à 6 zoete aardappelen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook. Snijd de lente-uitjes fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe en bak glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg het komijn- en paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Roer om en laat 15 minuten sudderen onder deksel.
- Kook het ei hard, schil het en snijd in stukjes. Voeg het samen met de rozijnen en de gemalen cheddar toe aan het gehaktmengsel.
- Was de zoete aardappelen grondig en stoom ze ongeschild gaar in de microgolfoven of stoompan.
- Snijd de zoete aardappelen in de lengte in tweeën en leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het gehaktmengsel.
- Bak gedurende 5 à 10 minuten in de oven. Werk af met de fijngesneden lente-ui en dien op.
Dit recept komt uit ‘Gehakt‘ van Sophie Matthys. (Uitgeverij Manteau – ISBN: 9789022335604)
Meer recepten met zoete aardappel:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier