Heerlijk: gebakken zalm in gekruide kokosmelksaus van Pascale Naessens
Lekker koolhydraatarm eten? Pascale Naessens deelt in haar boek ‘Echt eten’ opnieuw inspiratie. En wij mogen alvast enkele receptjes verklappen. Deze gebakken zalm is om duimen en vingers bij af te likken en is zelfs geschikt als je de ketokuur volgt.
Een stuk zalm is altijd een goed idee, zeker als je er een gezonde saus bij maakt. Serveer dit gerecht in een diep bord, zodat je het verrassend lekkere sausje helemaal kunt oplepelen.
Gebakken zalm in heerlijk gekruide kokosmelk
Werk: 15 minuten
Gaartijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
- 2 zalmfilets
- 300 ml kokosmelk
- 1 rode ui
- 200 g spinazie
- 8 zongedroogde tomaatjes in olie (50 g)
- 2 knoflookteentjes
- 8 gedroogde limoenblaadjes (zie tip)
- sap van 1⁄2 limoen
Zo maak je het:
- Bak de zalmfilets mooi aan in olijfolie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruint, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de kokosmelk en de limoenblaadjes toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snijd de spinazie in fijne reepjes en voeg toe. Voeg het limoensap toe.
- Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen.
- Serveer.
Tip: gedroogde limoenblaadjes
Als je limoenblaadjes laat meekoken, geven ze de smaak van limoen af, veel intenser dan wanneer je limoensap toevoegt. Gedroogde limoenblaadjes vind je in de natuurwinkel of de Aziatische winkel en soms kun je ze vers kopen.
Echt Eten van Pascale Naessens is nu verkrijgbaar. (Uitgeverij Lannoo – €25,99)
Meer recepten van Pascale:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier