Healthy and delicious: de notenbrownies van Ellemieke Vermolen

Chocolade, het ultieme tussendoortje, hard to resist... Maar guess what! Met dit recept van Ellemieke Vermolen hoef je jouw dagelijkse portieĀ chocolade niet te missen Ć©n je hoeft je ook niet schuldig te voelen.

Wat heb je nodig?

  • 6 el cacaopoeder (zonder suiker)
  • 125 g palmsuiker of xylitol (of 3 el stevia)
  • 300 g amandelmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout (bij voorkeur Himalayazout)
  • 1 tl wijnsteenpoeder (bakpoeder)
  • 3 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 reep chocolade (70% cacao)
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten

 

Dit recept bevat geen suiker, lactose of gluten, maar toch hebben de brownies een heerlijk volle cacaosmaak

 

Bereiding

  • Doe het cacaopoeder, amandelmeel, de palmsuiker, vanille, het bakpoeder en zout in een kom en klop er de eieren en de kokosmelk door.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Vet een lage rechthoekige ovenschaal of cakevorm in met kokosvet.
  • Doe het beslag erin en strooi er stukjes chocolade over.
  • Stop ook wat stukjes in het beslag.
  • Verkruimel de noten erover.
  • Bak 30 min in een op 180Ā°C voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen.

Meer heerlijke recepten vind je hier:

Tekst: Ellemieke Vermolen en Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content