Glutenvrije (én guilt free) quinoa Pizza
2 foodtrends in één gerecht: quinoa én glutenvrij. Deze pizza is de perfecte optie voor mensen die graag lekker en gezond eten.
Wat heb je nodig? (voor 4 pizza's)
- radicchio (rode sla) 16 blaadjes
- extra vergine olijfolie 2 el
- zout een mespunt
- rode ui 1, in dunne ringen
- olijfolie 1 tl
- rietsuiker 1 tl
- azijn 1/2 tl
- quinoa 200 g (liefst enkele uren geweekt)
- water 50 à 100 ml
- kokosolie 2 el
- zout 1 el
- knoflook 2 tenen
- oregano 1 el
- bakpoeder 1 tl
- mascarpone 200 gram
- olijven 80 gram
- mozzarella een bolletje
- geraspte parmezaam 8 el
- pikante olie 4 tl
- basilicumblaadjes
Meng de radicchio met de extra vergine olijfolie en het mespuntje zout, zet apart.
Karamelliseer de rode ui in olijfolie en voeg na 25 min zachtjes fruiten de suiker en azijn toe. Laat nog 10 min verder karamelliseren.
Maak nu de bodem van de pizza. Spoel de geweekte quinoa voor gebruik en meng hem met het water, zout, de knoflook, de oregano en het bakpoeder. Mix tot een glad beslag (zoals voor pannenkoeken). Verhit telkens een beetje kokosolie in een pan en bak na elkaar de 4 pizzabodems tot ze gaar zijn (draai halverwege om).
Bestrijk elke bodem vervolgens met mascarpone en beleg dan met rode sla, gekaramelliseerde ui, olijven, plakjes mozzarella en telkens een eetlepel parmezaan. Zet elke pizza nog 5 min onder de grill en bestrooi dan met de rest van de parmezaan, enkele druppels pikante olie en enkele basilicumblaadjes.
Op zoek naar nog meer gezonde gerechten? Check dan hier 4 vegetarische gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet. En bekijk hier enkele heerlijke recepten voor een salade in een pot.