Gezond zondigen: gezonde chocoladetaart zonder suiker
07 jun 2020
Geniet je graag van een lekker vieruurtje, maar hou je het graag gezond? Dan is deze gezonde chocoladetaart zonder suiker op jouw lijf geschreven.
Toen Annelies de diagnose van Bechterew, kreeg, een soort reuma die haar pijn bezorgt en vermoeid maakt, besloot ze haar levensstijl om te gooien. Dankzij haar plantaardig dieet voelt ze zich veel beter in haar vel. En als je denkt dat dat saai is, heb je het mis. Het bewijs: deze overheerlijke chocoladetaart zonder suiker.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Gezonde chocoladetaart zonder suiker
Dit heb je nodig voor de gezonde chocoladetaart:
- 150 g ontpitte dadels
- 75 g amandelmeel
- 75 g kokosrasp
- 40 g gesmolten kokosolie
- 250 g ahornsiroop
- 150 g gesmolten kokosolie
- 100 g cacao
- een snuifje zout
Zo maak je hem:
- Neem een siliconenvorm met geribbelde rand. Je hoeft deze niet in te vetten.
- Doe de ontpitte dadels, het amandelmeel, de kokosrasp en de gesmolten kokosolie in de keukenrobot. Meng tot het één smeuïg geheel is geworden.
- Duw het deeg uit over de bodem en de rand van de taartvorm.
- Zorg dat je een opstaande rand hebt, van ongeveer een halve centimeter dik.
- Zet de bodem in de vriezer.
- Verwarm de ahornsiroop een beetje. Doe de ahornsiroop, de kokosolie, de cacao en wat zout in de keukenrobot en mix kort, tot het een puddingachtige textuur heeft.
- Giet de vulling over de bodem en zet dit weer in de vriezer.
- De taart moet ongeveer 1 uur in de vriezer staan. Dan kan je ze uit de vorm halen en afwerken met bijvoorbeeldvers fruit. Wil je de taart liever afwerken met noten of met gedroogd fruit, dan kan je dit al doen voor je ze in de vriezer zet.
- Laat de taart in de koelkast ‘ontdooien’ en zet ze pas op tafel als je ze gaat opeten.
Meer recepten van Tartelies ontdekken? Ze zijn verzameld in haar boek ‘Gezond zondigen en hartig genieten’. (Uitgeverij Van Halewyck – € 25)
Meer gezonde recepten:
- Bakken zonder suiker: 6 heerlijke, gezonde desserts
- Gezond genieten: salades die je in een wip op tafel tovert
- Comfortfood op z’n best: 5 x gezonde ovenschotels
(Openingsbeeld: The Fresh Light)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier