Gezond genieten op zondag: cheesecake met rood fruit
15 apr 2018
Met de zomer voor de deur proberen we allemaal wat gezonder te eten. Maar een dessertje slaan wij nooit af. Ben jij ook echt een zoetebek? Probeer dan deze gezonde cheesecake van Ellemieke Vermolen maar eens uit!Â
Wat heb je nodig?
- 150 g gemengde noten
- 150 g geroosterde havermout
- 150 g amandelmeelÂ
- 2 à 4 druppels vanille-extractÂ
- 2 el honingÂ
- 1,5 zakje agaragarÂ
- 750 g magere kwarkÂ
- 350 g gemengd rood fruitÂ
- sap van 1Â citroenÂ
- rasp van 1Â limoenÂ
ELLEMIEKE: ‘Mijn favoriet is cheesecake.
Echt gezond is het niet. Daarom
maak ik deze variant’
Hoe maak je het?
- Maak de taartbodem: maal de noten fijn met de havermout, en vermeng dit met het amandelmeel en 150 ml water. Roer er enkele druppels vanilleextract en de honing door.
- Wil je een krokante bodem, doe dan ook nog een eiwit door het mengsel.
- Bak 15 min in een op 175°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Zet 15 min in de koelkast.
- Verhit een beetje water met wat kwark in een pan en roer de agaragar erdoor. Doe
de rest van de kwark erbij en blijf roeren. - Meng het citroensap erdoor met wat geraspte limoenschil.
- Giet het mengel over de taartbodem.
- Zet minstens 2,5 uur in de koelkast.
- Doe iets meer dan de helft van het fruit in een mixer. Zeef het mengel, zodat pitjes en schillen achter blijven.
- Snij het overige fruit in stukjes en roer erdoor. Verdeel het over de cheesecake.
Ontdek hier meer gezonde recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier